El comissari europeu de Seguretat Alimentària viatjarà a València per a conéixer la situació de la citricultura

El representant europeu s'ha compromés a escoltar les reivindicacions dels agricultors
17 juliol 2019 20:18h
L'alt càrrec europeu s'interessarà per la crisi citrícola i les plagues. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Les eurodiputades socialistes en l'Eurocambra Inmaculada Rodríguez-Piñero i Clara Aguilera han mantingut aquest matí una trobada a Estrasburg amb el comissari europeu de Salut i Seguretat Alimentària, Vytenis Andriukaitis, qui viatjarà a València per a conéixer la situació del sector citrícola les i plagues que afecten els camps valencians com la taca negra o Xylella fastidiosa.

Rodríguez-Piñero i Aguilera han traslladat a Andriukaitis "la seua preocupació pels efectes en el sector citrícola de la coneguda com Phlyllosticta citricarpa o taca negra, una plaga que tant l'eurodiputada valenciana com la responsable d'Agricultura dels socialistes en el Parlament Europeu han considerat com extremadament perillosa per al sector citrícola europeu".

Durant la trobada, el comissari Andriukaitis ha compartit amb les portaveus socialistes la seua preocupació pels efectes de la plaga en les plantacions citrícoles europees i ha considerat com a prioritari "mantindre i, si és necessari, intensificar l'acció a les fronteres de la Unió Europea per a impedir l'entrada de la taca i protegir així els productors europeus".

Per això, s'ha compromés a viatjar a València en les pròximes setmanes i conéixer in situ la situació del sector citrícola i l'evolució de les plagues."A més d'entendre la problemàtica i la preocupació del sector, el Comissari s'ha mostrat disposat a conéixer de primera mà les propostes i reivindicacions dels agricultors en aquesta matèria per a poder actuar en conseqüència i de la manera més eficaç possible", ha apuntat l'eurodiputada valenciana.

next