La comissió de seguiment del pacte contra la violència masclista es reuneix aquest dimarts

Puig fa una crida per a combatre conjuntament els agressors masclistes i "tota mena d'organització que done cobertura ideològica a la desigualtat"
14 juliol 2019 16:53h
El Consell ha mantingut aquest diumenge tres minuts de silenci a les portes de l'Ajuntament de Montanejos en repulsa de l'assassinat d'una dona a Elx. / GVA

VALÈNCIA. El primer seminari de govern del Botànic II ha estat marcat per dos casos de violència masclista al País Valencià. Divendres, un home va ferir de gravetat la seua parella amb un tornavís i un martell al Perellonet. Dissabte, un home va assassinar la seua parella a Elx.

El Consell ha mantingut aquest diumenge tres minuts de silenci a les portes de l'Ajuntament de Montanejos en repulsa d'aquest assassinat. Després, en la roda de premsa de cloenda del seminari, el president Ximo Puig ha anunciat que la comissió de seguiment del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista es reunirà la setmana vinent –concretament, aquest dimarts, 16 de juliol– i que al setembre es convocarà una reunió del ple del pacte quan es compleixen dos anys d'un acord "inèdit a Espanya, en què hi està present també la societat civil", segons ha destacat la vicepresidenta Mónica Oltra després de participar en la concentració convocada pel Consell.

Ja en la roda de premsa, Puig ha afirmat que la violència masclista "evidencia el fracàs com a societat" i ha assegurat que és una lluita en què cal estar units perquè el terrorisme masclista "quede totalment fora de qualsevol espai". En aquest sentit, ha manifestat que el primer compromís com a govern és treballar juntament amb la societat per a acabar amb aquesta xacra. 

El cap del Consell ha dit, "amb total rotunditat", que no només cal combatre "els agressors que estan atacant la dignitat de les dones", sinó també "tots i tota mena d'organització que dona cobertura ideològica a la desigualtat".

next