La Comissió pel Finançament proposa un observatori que vigile els indicadors econòmics de les autonomies

La plataforma considera que es tracta d'"un mitjà necessari per a demostrar amb dades, de forma objectiva, la continuada situació d'infrafinançament i les seues repercussions"
12 setembre 2019 19:00h
La Comissió s'ha tornat a reunir aquest dijous després d'haver estat aturada durant tot l'any. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La comissió 'Per un finançament just', que ja s'ha reactivat oficialment aquest dijous després de l'atur provocat per les passades convocatòries electorals, ha acordat aquest dijous proposar la creació d'un observatori que actualitze els indicadors econòmics sobre el finançament de les autonomies.

Segons afirma la plataforma en un comunicat, es tracta "d'un mitjà necessari per a demostrar amb dades, de la forma més objectiva possible, la continuada situació d'infrafinançament del poble valencià i les seues repercussions". 

En aquesta primera reunió també s'ha decidit "continuar amb la política d'aliances, reprendre els contactes establits i ampliar la xarxa a altres territoris", a més de traslladar al govern espanyol l'actual estat d'"asfíxia" de les arques valencianes.

L'òrgan –que reuneix el PSPV, Ciutadans, Compromís i Podem amb la patronal CEV i els sindicats CCOO i UGT– ha posat sobre la taula la "preocupant" situació financera del País Valencià, "agreujada per la falta de govern a Espanya i pels PGE del 2019".

La plataforma també preveu la convocatòria de la Xarxa d'entitats per un finançament just per a fer-los arribar aquestes accions i recollir les seues aportacions. El seu objectiu és "continuar activant i cohesionant la societat valenciana en la lluita per a aconseguir un finançament adequat".

Per tot això, 'Per un finançament just' s'ha reafirmat en la necessitat de canviar el model de finançament i d'exigir que els nous pressuposts de l'executiu espanyol recullen inversions per al País Valencià d'acord al seu pes poblacional, a més de "continuar reclamant el reconeixement del deute històric per l'infrafinançament".

next