La comissió d'investigació de l'EMT treballarà durant sis mesos per a esclarir el frau de quatre milions

L'òrgan conformat per representats de tots els partits polítics de l'Ajuntament de València es reunirà dues vegades per a "arribar fins al final" en el coneixement dels fets 
8 octubre 2019 19:50h
La comissió finalitzarà en un període màxim de sis mesos per mitjà de l’aprovació d’un informe i una sessió de clausura on s’exposaran les conclusions. / DLV

VALÈNCIA. Aquest dimarts ha començat la comissió de treball per a la investigació del frau contra l'Empresa Municipal de Transports. Aquest grup, que compta amb la presència de representants de tots els partits polítics i del secretari municipal, es reunirà dues vegades al més per a esclarir els fets que van desembocar en l'estafa de quatre milions d'euros a l'empresa municipal. A més, des de la comissió han assegurat que "arribaran fins al final" per a recuperar els diners defraudats "de tots els valencians".

Segons expliquen en un comunicat, la comissió ha acordat que, en principi, es reunirà dues vegades al mes, tot i que es possible que es convoquen més reunions. La següent de les reunions se celebrarà la setmana vinent per a acordar un pla de treball i un esborranys de les compareixences. Fins a aquest moment, els partits polítics podran enviar les seues propostes i abans es lliurarà tota la documentació que es necessite.

També s'ha establit que la comissió finalitzarà en un període màxim de sis mesos per mitjà de l'aprovació d'un informe i una sessió de clausura on s'exposaran les conclusions. A més, totes les sessions seran gravades en la seua integritat. Tot i això, poden ser declarades secretes i seran certificades pel SERTIC. 

Des dels partits de l'oposició, al llarg del matí han qüestionat que el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, forme part de la comissió per ser "jutge" i "part" d'ella. Per la seua banda, Grezzi ha recordat que el Consell d'Administració del 2 d'octubre va donar el "vistiplau a la composició sense posar cap inconvenient".  "De fet, he demanat ser el primer a declarar", ha afirmat.

"Pareix com si no volgueren posar llum sobre el que ha passat i que es retornen els diners i sembla que '’únic que els interessa és trobar responsabilitats polítiques, encara que no n'hi haja", ha assegurat el regidor de Mobilitat Sostenible.

Abans de la reunió, Valía ha declarat als mitjans que Grezzi és "un vocal més en aquesta comissió", i s'ha mostrat convençuda que la Policia Nacional, encarregada de la investigació, "farà el seu treball".

"Nosaltres no estem ací per a determinar qui és culpable de res, estem per a conéixer en profunditat què és el que va ocórrer, quina responsabilitat pot tindre cadascun dels actors que van intervindre, però no per a determinar culpes sinó responsabilitats", ha assenyalat la representant socialista.

"El que volem és saber exactament què va passar i, quan veiem quina responsabilitat té cadascun d'ells, llavors podrem prendre les decisions que creguem convenients respecte a la nostra postura", ha afegit. "Venim un poc més oberts de ment per a esbrinar el que va passar al final i no vindre amb les idees preconcebudes", ha conclòs. 

El pròxim dia 17 d'octubre se celebrarà un ple extraordinari on compareixerà l'alcalde de València, Joan Ribó, a petició dels partits de l'oposició. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next