La comissió negociadora del Botànic 2.0 tornarà a quedar aquest divendres per a parlar de noms i càrrecs

Els representants de les tres forces dibuixaran l'estructura del nou govern després d'una trobada en què s'han començat a analitzar els eixos programàtics
29 maig 2019 20:31h
 Aquest dimecres s'ha celebrat la primera reunió per a negociar el Botànic 2.0. / EFE, KAI FÖRSTERLING

VALÈNCIA. La comissió del PSPV, Compromís i Unides Podem-EUPV encarregada de negociar un nou pacte del Botànic ha començat a analitzar aquest dimecres els eixos programàtics del nou acord i s'ha emplaçat a tornar a reunir-se aquest divendres amb la finalitat d'avançar en la configuració de l'estructura.

Així ho han acordat en la primera reunió negociadora, celebrada aquesta vesprada a la seu nacional de Compromís, que arriba després de les eleccions municipals i europees del 26M i després de la reunió que van mantindre el passat 20 de maig per a avaluar el compliment del primer Pacte del Botànic.

Abans de la reunió, el subsecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha indicat als mitjans de comunicació que comença "a rodar" la negociació amb una "radiografia" de com han de ser els pròxims dies i de com s'afronten el pacte programàtic, els acords als ajuntaments i l'estructura del govern.

Mata ha indicat que tot això s'anirà determinant en unes comissions concretes i ha ressaltat que els socialistes volen tindre "un govern de progrés en les millors condicions per a la gent", del qual ja se saben "el quan i el com més o menys i falten els perfils del qui".

A més, ha indicat que és necessari buscar "la millor fórmula" per a desenvolupar les polítiques i els nous reptes que cal atendre. Preguntat per la integració de Podem en l'estructura, ha assenyalat que no sap si n'hi haurà però que reivindicarà "el mestissatge que ha funcionat fins ara" entre qui ja ha tingut experiència de govern.

La coportaveu de Compromís Àgueda Micó ha explicat que volen que el nou pacte de govern "siga global" i que encare una forma de fer política que no solament tinga en compte la tasca del Consell, sinó dels ajuntaments, les diputacions i els diputats valencians que estan a Madrid i han de defensar els interessos valencians.

"El que volem hui és començar a parlar ja dels eixos programàtics que han de ser la base d'aquest nou govern per a posar les persones al centre de la política, i, a partir d'ací, parlar de l'estructura de govern i de com anirà tot en aquesta negociació", ha manifestat Micó als mitjans de comunicació.

Pel que fa al secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha indicat que és necessari avançar en els "eixos prioritaris" de l'acord programàtic i que, a partir d'ací, les diferents comissions treballen per a poder tindre "al més prompte possible el millor acord i la millor forma de govern per a executar eixe acord".

Preguntat sobre quines conselleries vol Podem, Estañ ha indicat que és "molt prompte" encara. Sobre la influència dels resultats de les eleccions del 26 de maig, ha assenyalat que els ajuntaments no serien per a Podem "moneda de canvi" i que s'ha de respectar la voluntat expressada pels valencians el 28 d'abril.

Així mateix, Ignacio Blanco, que ha acudit a la reunió en nom d'Esquerra Unida, ha manifestat que treballaran "amb responsabilitat i amb la idea posada en els problemes reals de la societat valenciana".

next