La comissió negociadora del Botànic celebra aquest dilluns la primera reunió per a avaluar l'actual Consell

Representants de les tres forces posaran nota al treball fet aquesta legislatura per a poder tancar el programa del futur executiu a partir del 26 de maig
20 maig 2019 12:43h
Dimarts passat es va celebrar la primera reunió entre els tres líders dels partits cridats a renovar un govern de progrés per al País Valencià. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Representants de la comissió negociadora del PSPV, Compromís i Unides Podem-Esquerra Unida es reuneixen aquest dilluns a la vesprada per a iniciar l'avaluació del compliment de l'acord del Botànic. La trobada serà a partir de les 17.00h al Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València i servirà per a analitzar el compliment del pacte de govern de l'anterior legislatura.

Entre els representants que participen estan Manolo Mata, Rosa Peris i José Muñoz, per part del PSP; Àgueda Micó, Fran Ferri, Miquel Real, Pasqual Mollà i Natxo Serra, per Compromís, i Fabiola Meco, Rocío Segura, Enric Pla i Jaume Giner, per Unides Podem-Esquerra Unida.

Podem va fer públic un document la setmana passada en el qual recollia les mancances del Botànic I –de funcionament i de compliment–, els avanços assolits i les qüestions pendents en relació al dret a l'habitatge; la renda garantida de ciutadania; el dret a la llum, aigua i gas; el combat contra la pobresa infantil, la dependència i la violència masclista; la lluita contra la corrupció, i la igualtat.

La formació morada també es referia en eixe document a educació, cultura, sanitat, medi ambient i agricultura, i a un nou model productiu, territorial i de finançament. A més, constava d'un annex amb mesures de competència estatal.

Durant les dues setmanes prèvies al 26M, representants de tots tres partits han de fer aquest treball d'avaluació per a, una vegada passats els comicis, dibuixar el programa de govern dels pròxims quatre anys i, després, triar les persones que hauran de portar endavant la tasca executiva.

next