L'Ajuntament de València valida el projecte per a convertir en una zona de vianants la plaça de la Reina

La plaça comptarà amb més arbres i zona d'ombra, així com amb elements per a destacar el traçat de l'antiga muralla de la ciutat
23 maig 2019 17:27h
Imatges de la simulació del projecte de remodelació de la plaça de la Reina de València.

VALÈNCIA. Després de mesos de treball de l'equip redactor del projecte de reordenació de la plaça de la Reina de València i el servei de Mobilitat Sostenible amb la comissió municipal de Patrimoni, aquesta ha emés aquest dijous, 23 de maig, el dictamen favorable sobre el projecte. Durant aquests mesos s'han presentat propostes de modificació al projecte original per a adequar-lo als requeriments del Pla Especial de Protecció dels Béns d'Interés Cultural de la Zona Central de Ciutat Vella.

Entre aquestes propostes destaquen donar més rellevància a l'espai ocupat per les illes de cases històriques situades entre la Catedral i els carrers de la Corretgeria i dels Cabillers, així com una major percepció de la portada barroca o dels ferros de la Catedral i de l'antiga plaça del Micalet. Per això, s'han modificat la disposició i la combinació de colors del paviment d'aquests entorns, i s'ha densificat la vegetació que emmarca l'aproximació.

El projecte definitiu de l'equip integrat per Tomás Llavador Arquitectos e Ingenieros, SL; Escario Arquitecto, SA; Auraval Ingenieros, SL, i María Antonia Izquierdo Caballero, Unió Temporal d'Empreses, indicarà també en el paviment el traçat de l'antiga muralla romana. De la mateixa manera, la disposició i tipologia de les pèrgoles desmuntables que generaran ombra sobre el centre de la plaça en les èpoques de l'any en què siga necessari serà finalment quadrada i permetrà evocar l'itinerari de l'antic carrer de la Punyaleria.

La plaça tindrà 115 exemplars arboris enfront dels 53 actuals, fet que generarà, al costat de les pèrgoles, una superfície d'ombra a la plaça de 1317,5 m2, que suposa un increment del 419% sobre l'ombra actual. Tot això comptarà amb un volum de terra vegetal de 1725 m3.

A partir d'ara, i després de la presentació del projecte definitiu amb totes les propostes aprovades, es remetrà a l'Oficina de Supervisió de Projectes per a la posterior aprovació de la Junta de Govern Local, tràmit imprescindible per a començar el procés de licitació per a la contractació de l'obra.

Per a l'emissió del dictamen, la comissió municipal de Patrimoni ha comptat també amb la presència d'un representant de la Direcció Territorial d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, així com dels servicis municipals de Gestió de Centre Històric i de Projectes Urbans.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next