Una comissió tècnica permanent analitzarà la situació de les platges i intensificarà els controls

Les administracions responsables i els tècnics confirmen que s'ha descartat un vessament de les depuradores
11 juliol 2019 16:54h
La secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha convocat les administracions responsables per a abordar el tancament de les platges. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. Les administracions responsables de la gestió de les platges han acordat la creació d'una comissió tècnica permanent que intensifique els controls analitze la situació de les platges, així com les causes de l'augment dels nivells dels bacteris en diverses platges; l'última, la de la Pobla de Farnals.

Així ho han acordat aquest matí en la reunió convocada per la secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, en la qual han participat el regidor de l'Ajuntament de València, Sergi Campillo i responsables polítics i tècnics d'altres municipis com Alboraia o el Puig de Santa Maria.

En aquesta reunió, les administracions responsables han abordat la situació de l'estat de les platges i els recents episodis de tancament d'alguna d'aquestes. Els responsables han afirmat que quasi descarten que la causa estiga en les depuradores.

La secretària autonòmica d'Emergència Climàtica, Paula Tuzón, ha insistit en la prioritat de la salut pública tant per al govern autonòmic com per als governs locals i ha qualificat la reunió com "un exercici de transparència, de responsabilitat i de garantia".

Així mateix, ha recordat que "les diferents administracions porten col·laborant des que es van donar els primers tancaments". Segons Tuzón, en aquesta última reunió s'han volgut focalitzar més en aquesta col·laboració i aprofitar per a crear una "comissió tècnica" permanent que duga terme una "inspecció exhaustiva" que permeta conéixer les causes i solucionar el problema.

D'altra banda, el regidor de l'Ajuntament de València, Sergi Campillo, ha explicat que la situació "requeria una reunió en l'àmbit polític i tècnic". L'edil també ha reafirmat que els tècnics confirmen que no hi ha cap "vessament extraordinari de les depuradores" i que la hipòtesi més probable pot estar relacionada amb l'extensa xarxa de séquies de la part nord de la ciutat de València i els municipis de l'Horta Nord.

Campillo ha afegit que s'intensificarà una inspecció per si en els últims mesos n'hi haguera hagut algun problema amb l'emissari submarí de la Malva-rosa, però que pràcticament també descartem aquesta possibilitat.

next