Les comissions negociadores de Compromís i PSPV a València comencen a analitzar l'estructura de govern

Les reunions entre les dues formacions continuaran dimecres al Rialto
18 juny 2019 11:01h
Les reunions entre Compromís i el PSPV es reprendran dimecres. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Les comissions negociadores de Compromís i el PSPV ja han començat a analitzar com s'estructurarà el nou govern de València. Segons han anunciat fonts del PSPV després de la reunió que van mantindre aquest dilluns, 17 de juny, ambdues formacions han continuat avançant en la configuració del programa que serà la base per a un "govern de coalició, estable i de progrés" per a la ciutat. 

Més enllà del programa –el 'què'–, les comissions dels dos partits s'han posat mans a l'obra per a pactar l'estructura –el 'com'– sobre la qual es conformarà el govern a l'Ajuntament de València. A més, els dos partits s'han emplaçat a "reflexionar" sobre les "postures" que van mantindre durant la reunió. 

Des del PSPV, també corroboren que dimecres, 19 de juny, està previst que es reprenguen les reunions al Teatre Rialto per a "acostar les postures i continuar avançant" en l'estructura de govern. Una vegada existisca acord en el 'què' i el 'com', podran començar a pactar-se els noms de les persones que ostentaran cada regidoria al consistori –el 'qui–. 

Tal com va anunciar aquest dilluns l'alcalde de València, Joan Ribó, les negociacions s'allargaran durant aquesta setmana i la següent. En qualsevol cas, ambdues formacions s'han marcat el present mes de juny com a termini màxim per a arribar a un acord de govern a la ciutat. 

next