Comissions Obreres denuncia l'Ajuntament de València per irregularitats en la contractació temporal de joves

El sindicat explica que els salaris que percebran els 329 contractats en els programes EMPUJU i EMCUJU no s'ajusten a la normativa
25 novembre 2019 10:34h
El personal contractat tindria dret a percebre un salari "sensiblement superior" a l'establit per l'Ajuntament de València, segons expliquen des del sindicat. / SINC

VALÈNCIA (EP). La secció sindical de Comissions Obreres (CCOO) a l'Ajuntament de València ha denunciat davant Inspecció de Treball presumptes irregularitats en la contractació temporal de joves a través dels programes de foment de l'ocupació juvenil EMCUJU i EMPUJU, subvencionats pel servei d'ocupació de la Generalitat, Labora, i pel Fons Social Europeu.

El sindicat al·lega que els salaris que percebran els 329 contractats en tots dos programes no s'ajusten a la normativa, ja que el càlcul de les retribucions que corresponen a cada jove –obra i servei en EMPUJU i pràctiques en el EMCUJU– hauria de realitzar-se respecte a les retribucions que corresponen als funcionaris de cada categoria de referència.

Si la Inspecció de Treball confirma aquesta situació, el personal contractat tindria dret a percebre un salari "sensiblement superior" a l'establit per l'Ajuntament de València, adverteix la central sindical en un comunicat.

CCOO també ha detectat que tots els joves EMCUJU han sigut contractats en el grup de cotització 2 (equivalent a categoria A2 a l'Ajuntament), quan l'oferta de llocs que el consistori va remetre a Labora per a iniciar la selecció diferenciava "clarament" dos grups (graus A1 i A2), igual que en anys anteriors.

De fet, el sindicat assegura que en els contractes del personal EMCUJU "ni tan sols es determina el lloc de treball ni la categoria professional, de manera que s'omet un element essencial de qualsevol contracte".

Per tot això, CCOO acudeix a Inspecció de Treball dins de la campanya per la defensa de l'ocupació juvenil en les administracions amb l'objectiu de garantir que el treball dels joves siga de qualitat, amb drets i salaris dignes.

La lluita contra la precarietat i l'abús en les condicions de treball dels joves és una "prioritat" per al sindicat, "més encara en l'àmbit de l'ocupació pública". Per aquesta raó, CCOO assegura que no permetrà que "les administracions es convertisquen en nínxols d'ocupació precària per a joves als quals es dona una oportunitat".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next