El Comité Antisida visibilitza el VIH i la salut sexual mitjançant un festival de música i arts escèniques

El Centre del Carme acull el 14 de juny una nova edició del Vihsibles Festival sota el lema 'Indetectable és intransmissible'
4 juny 2019 19:56h
El Centre del Carme Cultura Contemporània serà la seu de la segona edició del Vihsibles Festival aquest juny. Imatge d'arxiu de la primera edició d'aquest esdeveniment.

VALÈNCIA. El Comité Antisida de València celebrarà el seu 30é Aniversari convidant la ciutadania valenciana "a mirar la sexualitat i el VIH d'una manera diferent". Amb música i espectacles, el Vihsibles Festival engalanarà el claustre gòtic del Centre del Carme el 14 de juny per a "visibilitzar la diversitat i la salut sexual des de l'optimisme, la diversió i l'autocura".

Enguany, amb el lema 'Indetectable és intransmissible', participaran en l'acte el conjunt escènic en clau d'humor format per la psico-sexòloga i youtuber, Isa Duque 'La Psico Woman' i la seua companya Cris Chinchilla, tècnica audiovisual. Las Coños presentaran la seua conferència 'Apoderant-nos des dels nostres cossos'. L'artista visual, cantant i performer Cachorro Lozano actuarà com a mestre de cerimònies i, a més, alternarà el seu espectacle amb una sessió de música electrònica. 

El Vihsible Festival també comptarà amb la DJ valenciana Miss Yuls, promotora de la fiesta B-Menstrual, i acollirà també l'artista i activista LGTBI Cynthia de Cassette, que presentarà el seu nou show i videoclip 'Carga indetectable', dirigit per María Valcárcel. La 'cirereta del pastís' l'aporta un dels grups més 'canalles' de l'electropop costumista, Ladilla Rusa.

Aquest festival és possible gràcies al suport de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, el Consorci de Museus i l'entitat privada Gilead.

El director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha recordat que "el Vihsibles Festival va nàixer l'any passat dins de les propostes d'Altaveu, una convocatòria pública del Consorci que pretén donar suport i visibilitat a projectes socials i d'inclusió a través de l'art".

A més de les propostes escèniques, el Vihsibles Festival incorpora un vessant divulgatiu que fa referència als projectes artístics que desenvolupa el voluntariat de l'entitat. Aquest any es projectaran més d'un centenar de fotografies que ha realitzat la fotògrafa Luisa Llorca dins de 'Me incluyo', una campanya contra els delictes d'odi i el rebuig cap a les persones amb VIH.

next