El Comité d'Empresa de l'EMT de València proposarà aturades parcials els dies grans de Falles

No es té previsió de realitzar aturades en el festiu del 19 de març, dia de Sant Josep
28 febrer 2019 17:20h
Les aturades parcials es plantegen de quatre hores durant el diumenge 18 i el dilluns 18 de març. Imatge d'arxiu. / CGT

VALÈNCIA. El Comité d'Empresa de l'EMT (Empresa Municipal de Transports) de València proposarà en la pròxima assemblea de treballadors realitzar aturades parcials de quatre hores durant el diumenge 17 i el dilluns 18 de març, en coincidència amb les Falles.

La intenció dels conductors és parar els dos dies en tres tandes: de 6.30 a 10.30 hores; de 16.00 a 20.00 hores, i de 22.00 a 2.00h, sense previsió de realitzar aturades en l'últim dia gran de les festes, el festiu del 19 de març.

Aquesta "mesura de pressió" ha de passar per l'assemblea de la setmana vinent perquè siga ratificada pel conjunt de la plantilla de la companyia pública. En qualsevol cas, la seua posició està "oberta al diàleg i a aconseguir acords", remarquen fonts del Comité d'Empresa a Europa Press.

A més de les aturades, els treballadors sotmetran a votació realitzar sengles manifestacions el dimecres 13 i el divendres 15 de març, primer dia de les Falles, en dues tandes d'11 a 12 hores i de 16.30 a 17.30 hores.

El recorregut que plantegen és diferent a l'habitual d'aquestes protestes: de les oficines a la plaça de l'Ajuntament passant per la plaça de la Reina i els carrers de la Pau, Poeta Querol i les Barques. Si ho denegara la direcció, la mobilització passaria pels punts habituals: oficines de l'EMT, plaça de la Reina, carrer de Sant Vicent i plaça de l'Ajuntament.

Assemblea, el 6 de març

Els conductors d'autobús votaran totes dues mesures de pressió en l'assemblea que tenen previst realitzar dimecres que ve, 6 de març, per a la qual han sol·licitat a l'empresa que els facilite un local o un saló d'actes.

Des del Comité d'Empresa de l'EMT de València lamenten que la direcció de la companyia "segueix encabotada que no es poden acumular jornades malgrat tindre constància que no és il·legal".

La setmana passada, el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, va assegurar que tenia la "sensació" que l'Ajuntament i els treballadors arribarien "prompte" a un acord en les negociacions sobre la proposta de conveni, en veure "bona sintonia per a avançar". "Espere que hi haja també voluntat per part de tots, pensant sobretot en els viatgers", va manifestar l'edil.

next