El comité de Ford demanarà a l'empresa "garanties de càrrega de treball" per a la planta d'Almussafes

Els quatre sindicats amb representació volen que la direcció "siga responsable amb una plantilla que tant li ha donat"
13 novembre 2019 18:10h
Els sindicats de Ford Almussafes han volgut expressar aquesta "postura unitària" enfront de la "incertesa" que es viu a la fàbrica. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). Els quatre sindicats que formen part del comité d'empresa de la planta de Ford a Almussafes han consensuat una postura comuna que traslladaran aquest dijous a la direcció europea de la multinacional, a través d'un document que reclama a la companyia que "es comprometa amb el futur" d'aquesta fàbrica "garantint càrrega de treball, nous productes i ocupació", i li demana "transparència" a l'hora de comunicar els seus plans.

El president del Comité d'Empresa de Ford Almussafes, Carlos Faubel, serà l'encarregat de fer arribar l'escrit conjunt a l'adreça europea aquest dijous durant la trobada del Comité d'Empresa Europeu que se celebra a Colònia (Alemanya).

En el seu escrit, els sindicats posen en valor l'"esforç" realitzat al llarg d'aquests anys pels treballadors de la planta valenciana –l'única que la multinacional nord-americana té a l'estat espanyol– i exigeixen a la direcció europea que "siga responsable amb una plantilla que tant li ha donat" i que es comprometa amb el seu futur "garantint nous productes i ocupació", han explicat fonts coneixedores del text.

Els sindicats de Ford Almussafes han volgut expressar aquesta "postura unitària" enfront de la "incertesa" que es viu a la fàbrica, després de l'anunci de la companyia de traslladar als Estats Units la producció dels motors Ecoboost de 2.0 i 2.3 litres el 2024; això és, el 90% dels motors que es fabriquen en la planta valenciana.

En el seu escrit, el comité d'empresa també demana a la companyia "transparència" a l'hora de comunicar els plans de futur per a aquesta factoria i demanda que se'ls done "tota la informació" per a poder asseure's a parlar, en lloc d'anar assabentant-se de les coses "per degoteig", assenyalen les mateixes fonts.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next