La Companyia Nacional de Dansa, María Pagés i Ananda estrenen el primer cicle de ballet de Les Arts

'Les Arts és Dansa' començarà el 17 de gener i conclourà el 9 de maig
18 agost 2019 12:20h
El Palau de les Arts convida per al seu primer cicle de ballet, 'Les Arts és Dansa', tres agrupacions de prestigi reconegut: la Companyia Nacional de Dansa, María Pagés Compañía i Ananda Dansa. / GVA

VALÈNCIA. El Palau de les Arts convida per al seu primer cicle de ballet, 'Les Arts és Dansa', tres agrupacions de prestigi reconegut: la Companyia Nacional de Dansa, María Pagés Compañía i Ananda Dansa.

La Sala Principal i el Teatre Martín i Soler acullen les diferents propostes, que inclouen des del repertori flamenc fins al ball contemporani, amb dos espectacles de trajectòria reconeguda i una producció nova.

Les Arts coprodueix amb Ananda Dansa el primer dels muntatges, Âtman, el comiat, que s'estrena el 17 de gener. El centre d'arts reconeix els 40 anys de trajectòria d'una de les companyies valencianes de referència, que es resumeixen en més de 35 produccions pròpies, 7 Premis Max i el Premi Nacional de Dansa del 2006 en la modalitat de creació.

Rosángeles Valls, la multipremiada directora i fundadora, s'acomiada dels escenaris amb aquesta coreografia, amb música de Pep Llopis –interpretada per l'Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV)– i dramatúrgia d'Edison Valls, que es representarà fins al 2 de febrer al Teatre Martín i Soler.

La Companyia Nacional de Dansa presenta, en la seua segona visita a València, la coreografia de Carmen del suec John Inger, els dies 26, 27, 28 i 29 de març a la Sala Principal.

Dos guardons internacionals acrediten l'espectacle, amb escenografia de Curt Allen Vilmer, música addicional de Marc Álvarez, dramatúrgia de Gregor Acuña, vestuari de David Delfín i il·luminació de Tom Visser.

'Les Arts és Dansa' conclou amb el debut de María Pagés Compañía, un dels màxims exponents del flamenc espanyol, els dies 6, 7 i 9 de maig. La Sala Principal rep la balladora de flamenc i coreògrafa sevillana, Premi Nacional de Dansa i Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts, amb Una oda al tiempo.

María Pagés, directora, coreògrafa i creadora del vestuari de l'espectacle, reflexiona sobre la contemporaneïtat i sobre el diàleg necessari amb la memòria. Acompanyada per quatre balladores, quatre balladors i set músics, la genial sevillana explora la tradició cultural espanyola; revisa els palos flamencs i els nodreix de la música d'Igor Stravinsky, Bernard Herrmann, John Cage, Antonio Vivaldi i Georg Friedrich Händel.

Abonaments, passes i entrades

Les Arts informa que des del 19 de setembre, a partir de les 18.00 hores a través de la web, i des del dia 20 en la resta de canals habituals, es podran adquirir tant les localitats com els passes no renovables per a les diferents propostes de la temporada 2019-2020.

A més, per al públic interessat en l'oferta de ballet, el centre d'arts comercialitzarà el Passe Dansa, que aglutina les tres propostes amb preus que oscil·len entre els 112,50 i els 63,70 euros.

Així mateix, es recorda que el termini per a sol·licitar un abonament per a la nova temporada finalitza el 13 de setembre. Les taquilles del teatre estan tancades al públic fins a l'1 de setembre, però també es poden tramitar les sol·licituds a través de l'adreça abonos@lesarts.com.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next