Els companys del treballador mort a Mutxamel es concentren a l'empresa per a retre-li homenatge

Els sindicats atribueixen la defunció de l'home a un colp de calor, però encara no es coneixen els resultats definitius de l'autòpsia
13 agost 2019 12:45h
El Comité d'Empresa posarà una denúncia davant Inspecció de Treball per la mort d'aquest treballador. / COMITÉ D'EMPRESA

ALACANT. Uns huitanta treballadors de l'empresa agroalimentària de Mutxamel (l'Alacantí), en les instal·lacions de la qual el passat 6 d'agost va morir un company, s'han concentrat aquest dimarts per a mostrar la seua solidaritat amb la família del jove i homenatjar-lo.

La mort del treballador ha sigut atribuïda pels sindicats a un colp de calor, encara que fonts de la Conselleria de Sanitat, consultades per Europa Press, han aclarit que se segueix a l'espera del resultat de l'autòpsia per a determinar la causa exacta de la defunció.

Per part seua, la presidenta del Comité d'Empresa de Bonnysa i delegada de Prevenció, Silvana Puga, ha anunciat després de la concentració, realitzada a les portes de l'empresa, que aquest dimecres el Comité posarà una denúncia davant Inspecció de Treball per la mort d'aquest treballador.

Puga ha assenyalat que les mesures posades en marxa per l'empresa, arran d'aquest succés, com "l'augment del nombre de ventiladors i el nombre d'avisos als treballadors de la necessitat de beure aigua contínuament, no són suficients".

Per això, ha explicat que han sol·licitat a la direcció "que es canvie la bata de paper que donen als treballadors eventuals per bates de tela i que es recupere el sistema de ventilació a base de tubs d'aire, que van substituir per ventiladors fa uns anys, per a estalviar costos".

Així mateix, ha assenyalat que, en la reunió mantinguda aquest dimarts amb l'advocat de l'empresa, li han manifestat que al marge de valorar "els paràmetres de l'estrés tèrmic que marca un estudi, les temperatures i els protocols abans de res, "cal tindre en compte que és un treballador que es trobava malament i que no va tindre l'atenció necessària, ja que havia manifestat des de les cinc de la vesprada que no es trobava bé i que tenia molta calor".

Primera denúncia

La Unió Intercomarcal de l'Alacantí-les Marines de CCOO ha confirmat que la setmana passada es va interposar una denúncia en Inspecció de Treball per la mort d'aquest treballador, en la qual es va instar que s'inicie la investigació que dilucide les "responsabilitats i les fallades" que pogueren haver-se succeït.

De la mateixa manera, es va sol·licitar la intervenció de Fiscalia, "si escau", segons ha assenyalat la secretària d'Organització de la Federació d'Indústria, María Teresa Martínez Cruz.

Segons el sindicat, la demarcació d'Alacant registra ja enguany 12 accidents mortals a l'espera del resultat de la defunció del treballador de Mutxamel, que elevaria el número a 13.

next