Compromís acusa el PSOE d'"estar més preocupat per fer pagar els valencians per circular que en el finançament"

El senador Carles Mulet ha retret al govern espanyol que quan se l'interpel·la sobre el sistema de finançament autonòmic "respon dient que no es compromet amb res"
31 agost 2019 13:54h
Mulet ha recriminat al PSOE que vulga posar nous peatges a les autopistes. / COMPROMÍS 

MADRID. El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha retret aquest dissabte al govern espanyol i al PSOE que "seguisquen més interessats per continuar fent pagar als valencians per circular per autopistes i autovies que a resoldre l'injust sistema de finançament autonòmic".

Mulet ha asseverat que aquest sistema de finançament és "com un peatge etern que castiga els valencians i els fa perdre milers de milions anualment". "Ens asfixia com a autonomia", ha lamentat en un comunicat.

Per al senador, "és massa simptomàtic que en les seues declaracions transcendisquen constantment les seues intencions de veure com poden continuar cobrant als ciutadans per circular ara que es lleven els peatges en l'AP-7".

Es tracta, en paraules de Mulet, d'"un debat que abans no havien tingut i que, per desgràcia, tant els socialistes valencians com (el ministre de Foment) José Luís Ábalos semblen avalar". "Ja està bé d'estar sempre pagant. Aquesta ganga per a les empreses de sempre toca la seua fi", ha reivindicat

Mulet ha retret l'"entusiasme socialista amb el pagament per ús", que es tradueix al seu judici en una situació "injusta quan una família normal perfectament ha pogut estar pagant mil euros anuals per circular amb peatges que no tenen en altres llocs d'Espanya, on s'ha invertit en infraestructures que ací no tenim i les seues autovies s'han mantingut amb càrrec als PGE", ha denunciat.

El senador valencià ha contraposat aquesta situació amb "la resposta telegràfica" del govern espanyol i del PSOE quan se'ls interpel·la sobre el sistema de finançament autonòmic. "El govern ens respon dient que no es compromet amb res, amb paraules buides que després incompleix, ja que en l'actualitat els valencians estem sent clamorosament maltractats, com a ciutadans de segona, amb una escassa inversió i boicotejant els nostres serveis públics i qualitat de vida", ha resolt.

next