Compromís per Castelló demana una reunió amb el PSPV i Podem per a començar a negociar un pacte de progrés

El PSPV inicia aquest dilluns les converses per a formar govern amb Unides Podem i encara no ha confirmat la data en què es reunirà amb la coalició valencianista
8 juny 2019 19:30h
Compromís considera necessari començar les negociacions perquè les polítiques d'esquerres, progressistes, ecologistes i feministes continuen. / DIARI LA VEU

CASTELLÓ DE LA PLANA. Compromís per Castelló ha sol·licitat aquest dissabte un encontre formal conjunt amb el PSPV-PSOE i amb la confluència Podem-Castelló en Moviment-EUPV amb l'objectiu d'iniciar el camí d'un nou acord progressista a la ciutat de Castelló. Així, Compromís considera que "és urgent i necessari" començar ja amb aquest objectiu "que ha de portar al fet que continuen les polítiques d'esquerres, progressistes, ecologistes i feministes" a Castelló de la Plana, segons han explicat en un comunicat.

La coalició ja va demanar la setmana passada la creació d'un espai d'acord comú amb la confluència per avançar en la negociació, però donada la falta de resposta oficial per part dels interlocutors, Compromís considera necessari avançar en una reunió on estiguen representats els equips de les tres formacions. I és que Castelló ha d'estar per damunt dels interessos partidistes i l'estabilitat de govern no pot continuar estant en l'aire.

D'aquesta manera, Compromís mou fitxa amb el convenciment que aquest nou acord de progrés és el que demana l'electorat de les tres forces polítiques. Per això, la coalició ha demanat reunir-se com més prompte millor per resoldre les tres fases de la negociació: el 'què', el 'com' i el 'qui'. La formació política considera necessari abordar la negociació amb la mateixa estructura que es va fer el 2015: parlant primer de quines polítiques s'han de desenvolupar en els pròxims quatre anys, després, de com s'ha de garantir que eixes polítiques es facen realitat i com es relacionen els tres partits i, per últim, parlant de qui ha de portar-les a terme en funció dels vots obtinguts en les passades eleccions i de la seua representativitat.

Amb açò, "Compromís mostra la seua disposició per a arribar a una entesa amb el PSPV-PSOE i Podem que siga beneficiosa per la ciutadania de Castelló, en un govern estable i aliat del Botànic que busque la col·laboració institucional", expliquen. A més, la coalició reitera el seu convenciment i manament de la seua assemblea en treballar per un nou acord de progrés "que done continuïtat al camí iniciat fa quatre anys i que tan beneficiós ha sigut per la ciutadania de Castelló".

D'altra banda, el PSPV-PSOE de Castelló de la Plana ha fixat per a aquest dilluns l'inici dels contactes que mantindrà la seua comissió negociadora amb els grups municipals per a avaluar possibles acords de governabilitat. La primera reunió serà amb la representació d'Unides Podem-Castelló en Moviment-Esquerra Unida. 

La comissió ha establit un calendari per al desenvolupament dels contactes bilaterals, que s'iniciarà el dilluns, 10 de juny. En aquest sentit, s'ha convocat en la seu del PSPV-PSOE de Castelló en primer lloc a la representació d'Unides Podem-Castelló en Moviment-Esquerra Unida, que ha acceptat la invitació, i, posteriorment, a la de Compromís, encara per confirmar.

next