Compromís vol incorporar al Consell Rector d'À Punt "un perfil més tècnic" consensuat entre els partits

Fran Ferri ha afirmat que la negociació per a l'òrgan d'administració de la televisió pública "no ha d'anar en la línia que cadascú tinga un representant polític"
4 juliol 2019 12:56h
La proposta arriba a quatre mesos que l'òrgan d'administració haja de renovar quatre dels seues membres. / COMPROMÍS

VALÈNCIA. Compromís fa valoració de l'any d'emissions que està a punt de complir la televisió valenciana i creu que, "en el conjunt, pot haver faltat un perfil més tècnic" en el consell d'administració de l'ens. Així ho ha defensat aquest dijous el síndic de la coalició, Fran Ferri, que veu amb bons ulls la incorporació d'una persona experta en aspectes econòmics o jurídics que millore l'eficiència d'À Punt. 

Aquest suggeriment arriba a tan sols quatre mesos que l'òrgan d'administració haja de renovar els quatre membres –escollits a l'atzar– que deixen el càrrec: Mar Iglesias, Vicente Cutanda, Rafael Xambó i Marc Pallarès. "La negociació no ha d'anar en la línia que cadascú tinga un representant polític, sinó que cal consensuar entre tots un perfil tècnic", ha insistit, tot afegint que també cal "integrar l'oposició". 

Ferri també s'ha mostrat favorable a modificar la llei de l'audiovisual sempre que hi haja "un consens ampli" d'almenys tres quartes parts de les Corts. Açò permetria, entre altres coses, repensar el sistema d'elecció del futur director o directora general –l'actual, Empar Marco, acaba el seu mandat al març del 2020– perquè el Consell Rector l'escollisca a discreció o amb un concurs menys ampli. "Seria una decisió més política, però no governamentalitzada", ha matisat. 

D'altra banda, el portaveu de Compromís també ha reiterat la seua aposta per a complir que es destine el 0,3% del pressupost de la Generalitat a l'ens públic i ha recordat que À Punt disposa de molts menys diners que "altres televisions autonòmiques que, a més, emeten en una sola llengua". 

next