Compromís critica al PSPV d'"anteposar els interessos personals als col·lectius" amb la vicealcaldia

La coalició ha plantejat al PSPV tres models diferents de gestió compartida
20 juny 2019 14:36h
Compromís critica que el PSPV posa per davant del govern municipal l'interés perquè hi haja una vicealcaldia. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Continuen les crítiques per part dels dos partits negociadors d'un acord de govern a l'Ajuntament. Aquesta vegada, Compromís ha acusat el PSPV que "posar per davant del govern municipal l'interés perquè hi haja una vicealcaldia" és "anteposar els interessos personals als col·lectius". 

La coalició valencianista ha insistit que ha oferit al PSPV conformar un govern "de coalició, estable i progressista" i obert a "diferents models d'organització" en representativitat i correspondència amb els resultats de les passades eleccions. Per això, Compromís ha recordat que "totes les parts hauran de reconéixer i assumir" els resultats del 26 de maig. 

s evident", continua el comunicat "que Compromís continua apostant per un govern de coalició i que continua esperant en la mesa de negociació". La formació considera que existeix una base consistent entre les dos formacions "que s'ha plasmat en un programa comú" per a conformar un govern de coalició. En aquest sentit, Compromís ha plantejat al PSPV tres models diferents de gestió compartida amb el PSPV "en què s'ha aplicat la col·laboració", insisteixen. 

Per a Compromís, aquests models seguirien "l'acció de govern duta a terme durant el passat mandat", que han qualificat com a "eficaç i d'èxit". La coalició també ha plantejat elaborar un "programa de govern 2020-2023" que incorporaria semestralment "objectius relacionats amb els punts de l'acord pactats a l'inici del mandat per a poder avaluar l'acció de govern". 

En el comunicat també han afegit que Ribó ha convocat per a demà una Junta de Govern de transició a la qual ha citat regidors de Compromís i del PSPV amb la intenció de fer partícips les dues formacions de les decisions que ja calga prendre mentre es configura el nou executiu local. "Ara és el moment de prendre les regnes d'una negociació seriosa pel bé de la ciutat i no anteposar els interessos personals o de partit", han destacat en el comunicat.

La coalició valencianista ha reiterat les seues intencions de portar endavant un govern "de coalició, estable i progressista" per a "conformar un continuar avançant en un model de ciutat en què prevalga la igualtat, la inversió en els barris, la sostenibilitat i la defensa dels interessos de València". 

next