Compromís demana que es destine a À Punt "un mínim" del 0,3% del primer pressupost del Botànic II

La coalició valencianista vol que PSPV i Unides Podem es comprometen a treballar conjuntament per a donar "el pressupost que li pertoca" a la radiotelevisió valenciana
23 juny 2019 13:21h
El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha recordat que des del govern del Botànic I es va complir el compromís "de recuperar la ràdio i televisió públiques, garantint la seua pluralitat, independència i qualitat". Imatge d'axiu.

VALÈNCIA. El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha manifestat que si es vol "que la ràdio i televisió públiques valencianes siguen eficients i no precàries, és necessari arribar a l'objectiu que marca l'acord del Botànic II, i que també s'arreplega en la llei de creació dels mitjans públics valencians, per a consolidar el mínim del 0,3% dels Pressupostos de la Generalitat per al finançament dels mitjans de tots els valencians i valencianes".

Així es recull en una nota de premsa de la coalició valencianista, que també indica que "els primers pressupostos del Botànic II són una bona oportunitat per a garantir el finançament suficient d'À Punt, assolint eixe 0,3% dels comptes autonòmics". Per això, Compromís demana tant al PSPV-PSOE com a Unides Podem que es treballe "de manera conjunta per tal d'arribar al compliment d'aquest punt que s'insereix en l'eix tercer del Pacte del Botànic II, que no és més que donar-li el pressupost que li pertoca a la ràdio i televisió valencianes".

"Tindre uns mitjans públics de qualitat i sostenibles passa perquè siguen eficients, no perquè siguen precaris. Per això vam incloure una clàusula contra l'endeutament en la llei de creació, criteris de bona governança i una garantia d'inversió en els mitjans públics per part de la Generalitat que s'ha de complir", afegeix Ferri.

En aquest sentit, el síndic de Compromís ha recordat que des del govern del Botànic I es va complir el compromís "de recuperar la ràdio i televisió públiques, garantint la seua pluralitat, independència i qualitat". Així mateix, indica que "va començar a reviscolar-se la indústria audiovisual valenciana, que patia una crisi molt aguda des del tancament de l'anterior RTVV, generant un important impacte econòmic que ha contribuït a la recuperació del sector amb milers de llocs de treball de qualitat".

"Ara cal seguir treballant i fent forts els mitjans públics valencians i el sector audiovisual valencià com a motors econòmics, per la qual cosa les forces del Botànic II hem de garantir un finançament mínim des dels Pressupostos, amb eixe 0,3%", ha asseverat Ferri, qui ha argumentat que "els mitjans públics valencians han de ser el motor que espente el sector audiovisual valencià". 

"Si no es garanteix un mínim, que a més a més ja ve recollit en la llei que es va aprovar per unanimitat al Parlament valencià, tot l'esforç es malbaratarà. Aspecte, el del mínim del 0,3%, que des de Compromís sempre hem defensat", ha remarcat el síndic d'aquest grup.

next