Compromís demana una "reunió urgent" per a "aclarir" l'homenatge de les Corts a l'activista dels ventres de lloguer

Maria Josep Ortega demana recuperat el consens que s'ha donat en l'acte feminista del parlament durant els darrers anys
24 març 2019 18:08h
Cs nega que "ocultara" que l'homenatjada proposada pel partit fora activista dels ventres de lloguer. / INMA CABALLER-LES CORTS

VALÈNCIA. La portaveu d'Igualtat de Compromís a les Corts, Maria Josep Ortega, ha demanat una reunió "urgent" per a "aclarir" el guardó de les Corts a una activista dels ventres de lloguer el passat divendres durant l'acte feminista de Les Corts de les Dones.

Ortega ha anunciat aquest diumenge a traves de Twitter que el seu grup ha sol·licitat una reunió "urgent" amb les diputades de la comissió d'Igualtat per tal de posar llum sobre el reconeixement que es va lliurar durant Les Corts de les Dones a Amparo Morell, l'empresària proposada pel grup Ciutadans per a rebre l'homenatge en aquesta commemoració que celebra el parlament des del 2016.

El mateix divendres, diverses diputades socialistes van denunciar que Ciutadans les havia "enganyades" perquè el partit taronja havia ocultat que l'empresària era una activista pro ventres de lloguer. Això no obstant, aquest diumenge, Merche Ventura, la portaveu d'Igualtat de Cs, ha negat que el seu grup haguera "ocultat" aquesta informació i s'empara en el fet que  el currículum de Morell que va fer arribar a les Corts reflectia aquesta dada sobre l'economista.

Tanmateix, Maria Josep Ortega ha acompanyat la seua demanda d'una petició de consens per a l'acte feminista, una entesa que durant els anys anteriors s'hi va donar i que enguany, tal com denunciaven aquest divendres les diputades socialistes, Ciutadans havia trencat.

next