Compromís denuncia que "entre 1.500 i 2.000 trens de Rodalia circulen a l'any de forma impuntual"

La coalició assenyala al Senat que 547 trens van ser cancel·lats entre el 2017 i el 2018 només en la línia València-Utiel
21 febrer 2019 14:15h
Jordi Navarrete apunta que la cancel·lació de trens programats "és superior a un 3%" i la impuntualitat "segueix sent la tònica habitual". / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha reclamat aquest dijous al govern espanyol, a ADIF i a Renfe "que posen cura" a millorar la puntualitat dels serveis ferroviaris a les línies C3 i C6, ja que en la seua opinió "són manifestament millorables". 

D'acord amb les dades sol·licitades per la coalició al desembre i facilitades aquest dijous, 21 de febrer, la cancel·lació de trens programats "és superior a un 3%" i la impuntualitat "segueix sent la tònica habitual" a la qual s'enfronten diàriament els usuaris d'aquestes línies.
 
"Per tant, el delegat del govern [espanyol] no pot vindre a Vinaròs a fer una lectura triomfalista de l'ampliació dels trens de mitja distància sense oferir dades de la prolongació de la C6 fins a Vinaròs i Tarragona quan els usuaris i les plataformes denuncien diàriament els abusius preus que han de pagar i els retards que els afecten i compliquen la vida de les persones", ha assenyalat el senador de Compromís.

Segons apunta la coalició, 547 trens van ser cancel·lats entre el 2017 i el 2018 en la línia València-Utiel –que correspon a la C3–. "Les xifres indiquen que entre 1.500 i 2.000 trens circulen a l'any de forma impuntual. Aquesta mateixa setmana molts trens circulen amb 20 minuts de retard, la qual cosa no és acceptable de cap manera si la companyia pretén seguir tenint la confiança dels seus usuaris, que paguen preus que tiren enrere respecte al cost de viatjar en cotxe o per autopista", ha agregat.
 
La coalició ha interpel·lat en nombroses ocasions els dos últims ministres reclamant trens de rodalies amb el Maestrat i Tortosa; la prolongació del Tren de la Costa; la millora amb Alacant, Gandia i Xirivella, i la de de Sagunt a Caudiel –corresponent a la línia C5–. 

També ha reclamat la compareixença del president de Renfe en dues ocasions i ha promogut l'aprovació amb un ampli suport d'una moció perquè es condicionen les infraestructures ferroviàries valencianes, "ja que s'arrossega un greu dèficit inversor, i estacions i combois que segueixen sense ser accessibles".

next