Compromís denuncia que Ciutadans "incompleix la llei electoral" per difondre pintades per Castelló de la Plana

El portaveu municipal de la coalició ha recordat que aquesta utilització "del mobiliari i els espais públics no és ni acceptable ni legal fora del període electoral"
1 setembre 2019 17:25h
La propaganda de Cs ha aparegut pel mobiliari de la ciutat. / EUROPA PRESS

CASTELLÓ. Compromís per Castelló ha denunciat aquest diumenge que Ciutadans "incompleix la llei electoral per difondre cartells i pintades amb el logotip de la formació en nombrosos punts de la ciutat" en Castelló de la Plana.

A través d'una sèrie d'imatges, el portaveu municipal de Compromís, Ignasi Garcia, ha denunciat que aquesta utilització "del mobiliari i els espais públics no és ni acceptable ni legal fora del període electoral".

Les pintades i la cartelleria distribuïdes per Ciutadans, segons ha explicat Compromís en un comunicat, han aparegut durant els últims dies en l'avinguda d'Almassora, el carrer d'Herrero i els voltants del centre comercial Salera.

Per aquest motiu, ha exigit a Ciutadans la "immediata retirada d'aquesta propaganda irregular" i ha demanat a la resta de partits el "suport unànime" a la petició de Compromís, "ja que l'actitud de Ciutadans ha estat poc responsable i molt oportunista amb l'amenaça d'una nova convocatòria electoral tocant a la porta".

Així mateix, el portaveu de Compromís ha demanat al partit de Rivera "que deixe d'embrutar la ciutat com ho està fent". La coalició ha assegurat que s'han detectat "desenes d'utilitzacions fraudulentes de la via pública com a espai publicitari", un ús que la llei "només permet en períodes oficials de campanya electoral, el termini de la qual s'obre el mateix dia per a totes les forces candidates", ha recordat.

A més, ha explicat que els espais "han de ser consensuats per tots els partits" i s'assignen "en funció dels suports rebuts a les urnes".

next