Compromís València emplaça el PSPV a dimecres per a negociar però Gómez vol veure's amb Ribó abans

Els socialistes demanaran, com a premissa prèvia, "un lideratge compartit", i la coalició planteja una "programa comú" per a formar el nou executiu municipal
31 maig 2019 18:50h
Compromís designarà la comissió negociadora dimarts a la vesprada. / COMPROMÍS-EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. El PSPV de València ha proposat iniciar les converses per a constituir el futur govern de La Nau amb Compromís després que els candidats de totes dues formacions polítiques, Sandra Gómez i Joan Ribó, mantinguen una trobada per a "evidenciar la voluntat política d'aconseguir un acord" i establir el marc de treball que hauran d'iniciar les comissions negociadores.

Els socialistes s'han posat aquest divendres en contacte amb representants de Compromís per a començar la setmana que ve les negociacions, tal com va plantejar la formació aquest dijous, a través d'un comunicat, amb l'objectiu d'iniciar els contactes que conduïsquen a la conformació d'un govern municipal de coalició, i en clau de progrés, per a la ciutat de València.

Just aquest divendres, Compromís ha proposat iniciar les converses amb el PSPV per al futur govern de La Nau dimecres vinent, una vegada la Comissió Executiva de la coalició –que es reunirà el dimarts a la vesprada– haja nomenat les persones que integraran la comissió negociadora per part de la formació i les bases sobre les quals girarà el seu posicionament.

Mentrestant, des del PSPV consideren que, tal com es va produir el 2015, el treball de les comissions es produirà després del primer contacte que mantindran els caps de llista de les dues formacions.

Aquesta reunió, que els socialistes consideren que haurà de mantindre's en un lloc que haurà d'acordar-se entre els dos grups, servirà com a pas previ per a abordar els reptes sobre els quals hauran de treballar les comissions negociadores.

Tal com va acordar l'executiva comarcal dels socialistes dimecres passat, la secretària general, Sandra Gómez, buscarà "negociar un futur govern progressista a l'Ajuntament de València basat en un programa sota els paràmetres d'un lideratge compartit i amb una capacitat decisòria conjunta".

Compromís proposa reunir-se dimecres

Compromís ha assenyalat que s'ha posat aquest divendres en contacte amb representants del PSPV per a començar la setmana que ve les negociacions. La Comissió Executiva de la formació valencianista nomenarà dimarts vinent les quatre persones que integraran la comissió negociadora de la coalició per a abordar, en primer lloc, un programa de govern comú amb el PSPV.

L'Executiva de Compromís tindrà lloc al llarg de la vesprada del proper dimarts i, a més de nomenar les persones representants de la coalició, també presentarà les bases sobre les quals girarà el posicionament de Compromís.

Les negociacions per a formar un govern de coalició estable es faran sobre unes bases comunes que permeten "portar endavant polítiques de progrés per a la ciutat, que avancen en matèria d'igualtat, amb un posicionament de defensa dels interessos de la ciutat i en clau de sostenibilitat".

Així, tal com es va produir el 2015, Compromís proposa que les respectives comissions negociadores de la coalició i del PSPV comencen per abordar aquest programa de govern per a després desenvolupar la forma com s'ha d'implementar i, finalment, les persones que assumiran les diferents responsabilitats de govern.

next