Compromís denuncia que les empreses relacionades amb el cas Taula "van obtindre 1,3 milions simulant processos de competència"

Ferri explica que des de Vaersa "es demanava a diverses empreses de la trama que presentaren pressuposts al mateix procés d'adjudicació per a assegurar-se els contractes"
24 febrer 2019 12:26h
Ferri alerta que "els pagaments de Vaersa en les empreses que finançaven les campanyes del PP i repartien mossegades entre els dirigents populars es vestien de processos d'adjudicació en els quals en realitat no es donava cap opció real a cap empresa aliena a Taula". / GENERALITAT

VALÈNCIA. El síndic del grup parlamentari de Compromís, Fran Ferri, en el marc dels treballs de recerca per a la Comissió sobre el cas Taula que està desenvolupant-se a les Corts, ha assenyalat "el modus operandi d'aquesta trama corrupta del PP per a saquejar l'empresa pública Vaersa", on segons ha apuntat la coalició "van obtindre 1,3 milions simulant processos de competència entre elles".

Ferri denuncia que s'ha "pogut contrastar amb documentació quin procediment se seguia per a extraure fons de Vaersa". "Des d'aquesta empresa pública es demanava a diverses empreses de la trama que presentaren pressuposts al mateix procés d'adjudicació per a simular concurrència de diferents ofertes i assegurar-se els contractes".

En una dotzena d'ocasions, entre el 2001 i el 2008, sis empreses de la trama Taula –Engloba, WIC Imagen y Comunicación, M2A Marketing, Pliego Digital, Vía Llibre i La Gráfica– "es van anar alternant per a presentar-se com a competidores d'una adjudicació que sempre acabava obtenint una empresa de la trama, que amb aquest sistema va obtindre de Vaersa 1,3 milions d'euros".

Per a Ferri, "la trama del cas Taula actuava d'aquesta manera com un càrtel. Els pagaments de Vaersa en les empreses que finançaven les campanyes del PP i repartien mossegades entre els dirigents populars es vestien de processos d'adjudicació en els quals en realitat no es donava cap opció real a cap empresa aliena a Taula". "Es tractava de contractes per a treballs de comunicació de dubtosa o nul·la efectivitat per a Vaersa que amagaven el saqueig que s'estava perpetrant en aquesta empresa pública", ha agregat el síndic.

"Coneixem així al detall com Taula va aconseguir aquests 1,3 milions d'euros, que se sumen als milions robats per aquesta trama corrupta del PP de la mateixa manera amb contractes amb múltiples institucions públiques valencianes, com ara l'IVAM, l'IVF, IMPIVA, la Ciutat de la Llum, Ferrocarrils de la Generalitat, l'Agència Valenciana de Turisme, Ciegsa i l'Aeroport de Castelló, entre d'altres", ha manifestat Ferri.

"El cas Taula, part del gran cas PP"

Segons ha assenyalat el síndic de Compromís a les Corts, aquest cas Taula és "part del gran cas PP", que "van patir els valencians en els seus vint anys en el poder". "Ara, gràcies a comissions d'investigació com les que estem realitzant a les Corts podem delimitar les responsabilitats polítiques i desentranyar el seu funcionament per a aconseguir que mai més torne a passar això al nostre territori", ha conclòs el portaveu parlamentari.

next