Compromís guanya en 13 dels 19 districtes de València; el PP, en cinc, i el PSPV, en un 

Joan Ribó conquista barris que històricament han votat els populars
27 maig 2019 12:10h
En Poblats de l'Oest, l'únic districte on ha guanyat el PSPV, la coalició ha sigut la segona força política.

VALÈNCIA. Compromís ha guanyat les eleccions municipals d'aquest diumenge en 13 dels 19 districtes de la ciutat de València, mentre que el PP ha sigut el més votat en cinc i el PSOE, només en un. La coalició que encapçala Joan Ribó millora, per tant, els resultats obtinguts zona a zona el 2015, quan va aconseguir imposar-se en 9 districtes, conquistant així espais que havien estat dominats pels populars durant anys.

Entre els 13 districtes amb victòria de Compromís està el de Poblats Marítims –que engloba els barris de Cabanyal-Canyamelar; el Grau, Malva-rosa; Beteró, i Natzaret–, on el PSOE ha sigut la segona força, per davant de PP, Ciutadans i Vox.

La coalició valencianista també s'ha imposat a Poblats del Sud –que aplega les pedanies del Forn d'Alcedo; Castellar-Oliveral; Pinedo; el Saler; el Palmar; el Perellonet; la Torre, i Faitanar–, amb el PP com a segona força, per davant de PSOE, Cs i Vox.

A Poblats de l'Oest –format per les pedanies de Benimàmet i Beniferri–, ha sigut el PSOE la força més votada, seguida de Compromís, PP, Cs i Vox; i a Poblats del Nord –amb Benifaraig, Poble Nou, Carpesa, Cases de Bàrcena, Mahuella, Massarrojos i Borbotó– s'ha imposat el PP, per davant de Compromís, PSOE, Cs i Vox.

Compromís ha sigut la força més votada a  Rascanya –integrat pels barris d'Orriols, Torrefiel i Sant Llorenç–; Algiròs –que reuneix els barris d'Illa Perduda, Ciutat Jardí, Amistat, Bega Baixa i la Carrasca–, i Benicalap –que inclou Benicalap i Ciutat Fallera.

A aquests se sumen els districtes de Benimaclet –amb Benimaclet i Camí de Vera–, Campanar –Campanar, Tendetes, Calvari i Sant Pau–, Jesús –amb els barris de la Raïosa, l'Hort de Senabre, la Creu Coberta, Sant Marcel·lí i Camí Real–, Patraix –amb els barris de Patraix, San Isidro, Vara de Quart, Safranar i Favara–, Saïdia –amb barris com Marxalenes, Morvedre, Trinitat, Tormos i Sant Antoni– i Olivereta –amb Nou Moles, Soternes, Tres Forques, la Fontsanta i la Llum.

La llista de la coalició valencianista també ha vençut a Quatre Carreres –amb els barris de Montolivet, En Corts, Malilla, Font de Sant Lluís, Na Rovella, La Punta i la Ciutat de les Arts i les Ciències– i Camins al Grau –que recull els barris d'Aiora, Albors, la Creu del Grau, Camí Fons i Penya-Roja.

El PP ha aconseguit la majoria de vots al Pla del Real –amb els barris d'Exposició, Mestalla, Jaume Roig i Ciutat Universitària–, l'Eixample –amb els barris de Russafa, el Pla del Remei i Gran Via–, Extramurs –amb els barris del Botànic, la Roqueta, la Petxina i Arrancapins– i Ciutat Vella amb la Xerea, el Carme, el Pilar, el Mercat i Sant Francesc.

Més enllà del primer lloc, el segon s'ha repartit essencialment entre aquests tres partits i Ciutadans ha pujat a la segona posició al Pla del Real, per darrere del PP. Vox ha sigut la cinquena força en tots els districtes i Unides Podem, la sisena, de manera que no han aconseguit representació en el consistori. Amb el 100% escrutat, Compromís ha aconseguit 10 regidors; el PP, 8; el PSOE, 7; Ciutadans, 6, i Vox, 2.

next