Compromís i PSPV tanquen un acord de govern amb dues vicealcaldies en l'Ajuntament de València

L'estructura de govern comptarà amb nou àrees de gestió amb majoria per a la coalició valencianista
12 juliol 2019 12:46h
Els líders de Compromís i el PSPV a l'Ajuntament de València, Joan Ribó i Sandra Gómez, respectivament, en una imatge d'arxiu. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Finalment hi ha acord. Després de setmanes d'estira-i-arronses, els equips negociadors de Compromís i el PSPV han tancat aquest divendres, 12 de juliol, un acord per a governar l'Ajuntament de València durant els pròxims quatre anys. 

L'acord, anunciat pels líders de Compromís i el PSPV al consistori Joan Ribó i Sandra Gómez, respectivament, preveu una estructura de govern que comptarà amb dues vicealcaldies, que es repartiran tots dos partits. La vicealcaldia socialista estarà ocupada previsiblement per Sandra Gómez, mentre que la de Compromís encara queda per determinar.  Els regidories estaran repartides en nou àrees de gestió: cinc per a la coalició valencianista i quatre per als socialistes. 

Els dos edils han destacat també que es pretén conformar un govern de continuïtat en la mateixa línia del que es va assumir en la Generalitat amb l'acord del Botànic. D'aquesta forma, Compromís continuarà amb les cinc àrees que mantenia i el PSPV absorbirà una de l'anterior soci de govern, València en Comú. Tot i que encara queda per concretar, això podria indicar que àrees com Mobilitat o com Cultura Festiva continuarien en mans de Compromís, mentre que Desenvolupament Econòmic la mantindrien els socialistes.

"Ara treballarem per quatre anys de govern", ha reafirmat l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que ha reconegut que, tot i que "ha costat", ja hi ha un "acord progressista per a la ciutat". De fet, des del 7 de juny s'han produït tretze reunions entre ambdós partits –la d'ahir, fins a la matinada– per a aconseguir pactar un govern. Aquest matí, Sandra Gómez i Joan Ribó se citaven d'urgència de forma prèvia a la junta de portaveus per a tancar finalment aquest pacte. 

Per la seua banda, Sandra Gómez ha insistit que des del grup socialista "sempre" van manifestar que es produiria aquest acord. "Ara es conforma aquest govern progressista, que marcarà les transformacions per a València".

Joan Ribó va ser investit com a alcalde el passat 15 de juny sense haver tancat un acord de govern. Finalment, aquest divendres s'ha tancat el pacte i al llarg de la jornada es concretaran els últims detalls del repartiment de les competències, el nom del pacte, així com les responsabilitats de les vicealcaldies, càrrec inexistent en el pacte de 2015 que ha sigut fruit de les desavinences entre ambdues formacions. 

next