Compromís imita Berlín i advoca per regular els preus del lloguer a València

La coalició considera que la mesura complementa la creació de vivenda pública de lloguer a preu assequible
20 juny 2019 19:16h
Ribó insta la Generalitat a activar la Llei de la Funció Social de l'Habitatge. / IRIS LAFITA 

VALÈNCIA. València també vol poder regular el preu del lloguer. Així ho ha afirmat l'alcalde en funcions i portaveu de Compromís per València, Joan Ribó, en referència a la intervenció anunciada per la ciutat alemanya de Berlín, que pretén delimitar un màxim per als preus del lloguer. Per poder fer-ho, cal que la Generalitat active la Llei de la Funció Social de l'Habitatge, ha explicat Compromís en un comunicat.

"Hem reclamat la necessitat de limitar el preu del lloguer davant la pujada constant que està experimentant i per a evitar una bombolla immobiliària a la nostra ciutat", ha recordat Ribó, qui ha destacat la iniciativa anunciada per Berlín per a congelar el preu dels lloguers durant els pròxims cinc anys. "A València també volem poder fer eixa regulació", ha explicat.

Ribó ha fet seua l'anàlisi que la PAH ha traslladat al nou conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, i que aquest dijous ha fet pública a través d’un comunicat sobre la necessitat d'abordar l'emergència habitacional i de desenvolupar reglamentàriament la Llei de la Funció Social de l'Habitatge, que ja aborda diverses qüestions, com ara la dels pisos buits. "Cal activar eixa llei perquè des de la nostra ciutat també puguem intervenir en els preus del lloguer", ha indicat.

Aquesta mesura serviria, segons Compromís, per a complementar la creació de vivendes de lloguer a preu assequible i permetria no sols fixar un límit màxim de preu sinó també frenar el creixement del preu mitjà de lloguer i moderar-lo per a poder donar resposta a les necessitats de moltes famílies valencianes. També contribuiria, alhora, a evitar que esclate una nova bombolla immobiliària a València, han assenyalat.

next