Compromís s'inclina per Errejón si la gran UTE d'esquerres no és possible

La coalició valencianista insta Pablo Iglesias i Íñigo Errejón a crear una 'gran plataforma' a l'esquerra del PSOE per a les eleccions generals però es decanta per una aliança amb Más Madrid "si cal escollir"
23 setembre 2019 20:02h
L'executiva de Compromís s'ha reunit aquest dilluns per a debatre sobre les polítiques d'aliances per al 10N. / PODEMOS 

VALÈNCIA. A pocs minuts que finalitze l'executiva de Compromís per a decidir com presentar-se a les eleccions del 10N, les tres potes de la coalició electoral han dit la seua en els seus respectius òrgans de deliberació. El criteri ha resultat ser el mateix: tots tres partits advoquen per proposar una gran aliança de les formacions a l'esquerra del PSOE (Podem, EUPV i Más Madrid) i, en cas de no ser possible, explorar les vies de col·laboració amb el partit d'Errejón. 

Aquesta ha sigut la decisió d'Iniciativa, la branca de Compromís que més dubtes generava respecte a la possibilitat de renunciar a la coalició amb Unides Podem en favor de presentar-se junt amb Errejón. El partit liderat per Mónica Oltra ha votat amb 19 vots a favor, 2 en contra i 2 abstencions per l'opció d'explorar l'aliança amb Más Madrid en el cas que la gran UTE d'esquerres resulte impossible. 

Aquest també ha sigut el criteri aplicat pel Bloc i per Verds-Equo. Tot i que la decisió, que es preveu que l'executiva faça pública tot just acabar la reunió, passa la pilota a Unides Podem. No obstant això, cap dels tres partits espera que la formació d'Iglesias accepte anar en aliança amb els d'Errejón, per la qual cosa Compromís ja assumeix que es decantarà per presentar-se junt amb Más Madrid. 

next