Compromís comença la campanya amb la il·lusió de tornar a "pilotar" el govern de la Nau

Joan Ribó resta importància al sondeig del CIS perquè allò que "dona més confiança" són els bons resultats de la coalició a València el 28A
10 maig 2019 00:31h
L'actual alcalde de València i candidat a la reelecció, Joan Ribó, ha obert la campanya a la plaça de la Creu del Canyamelar. També estava la candidata a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, que tanca simbòlicament la llista local, i Jordi Sebastià, número 1 de Compromís per Europa. / DLV

VALÈNCIA. "Comencem la campanya electoral de les europees i de les municipals amb alegria i amb una idea molt clara: volem continuar una València de progrés, que mira endavant". Així s'ha manifestat aquest dijous a la nit el candidat de Compromís a l'Alcaldia de València, Joan Ribó.

L'actual alcalde i candidat a la reelecció ha obert la campanya a la plaça de la Creu del Canyamelar amb una festa que incloïa un sopar amb la militància i simpatitzants. També estava la candidata a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, que tanca simbòlicament la llista local, i Jordi Sebastià, número 1 de Compromís per Europa.

Ribó ha defensat "la València que ha deixat d'estar en el mapa de la corrupció per a passar a ser una ciutat preciosa; la ciutat de l'Aquarius, la capital mundial de l'alimentació". En aquest sentit, també ha plantejat "una València de futur, una València de principis". 

I, enfront de les polítiques de la por, ha defensat la il·lusió: "No tenim por a ningú, a cap partit, siga d'on siga. Venim a plantejar a les valencianes i als valencians un projecte de continuació i d'il·lusió". "Volem fer d'aquesta ciutat una ciutat preciosa, que siga referència a tot el món pels seus principis i perquè la gent pot viure amb dignitat", ha descrit.

Preguntat sobre els resultats del CIS, que pronostiquen que Ribó repetiria com a alcalde, el candidat ha volgut restar-los importància: "La campanya l'encarem després d'una enquesta on ha votat tothom: les eleccions autonòmiques, on els vots de Compromís es van multiplicar per 2,7 a la ciutat". Amb tot, ha reconegut que el CIS també els dona confiança i "demostra que Compromís és una formació molt arrelada". En aquest sentit, ha remarcat que la primera "gran idea" del seu partit és "que continue aquest govern de la Nau" però, si és possible, "que Compromís pilote el projecte".

"Encarem la campanya amb una gran il·lusió sabent que la gent ha reconegut la tasca del govern de la Nau i de Compromís, en particular", ha continuat, tot mostrant-se convençut que l'acord es reeditarà i que Compromís "serà important perquè funcione". 

next