Compromís s'integra en el Grup d'Esquerra Confederal per al Senat junt amb altres forces progressistes

El grup aglutinarà diverses formacions d'implantació autonòmica com ara Adelante Andalucía, Més per Mallorca, En Comú Podem, Más Madrid i En Marea
18 juliol 2019 18:30h
El valencià Carles Mulet serà el portaveu del grup. / COMPROMÍS

VALÈNCIA. El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha informat de la integració de la coalició valencianista en el nou grup parlamentari en la Cambra Alta que aglutina diverses forces progressistes d'implantació autonòmica, entre les quals es troben Adelante Andalucía, Més per Mallorca, En Comú Podem i Más Madrid, a l'espera de la incorporació d'En Marea. Aquest ha rebut el nom de Grup d'Esquerra Confederal.

Per a Mulet “la creació d'un grup propi per a totes les esquerres territorials serà sens dubte un punt d'inflexió per a visibilitzar la pluralitat de l'Estat i de l'esquerra". "Compartim amb aquestes forces una gran implantació en els respectius territoris, uns objectius per a la transformació social, ecològica i territorial de l'Estat, i amb alguns com per exemple Més per Mallorca, ens uneixen llaços de camins recorreguts. Prova d'això és que han compartit candidatura en les passades eleccions europees. Durant la passada legislatura vam ser la seua veu al Senat i al Congrés i celebrem que ara puguem compartir aquest grup”.

El senador valencià ha afirmat que la configuració del Senat deixava com a única opció viable configurar un grup propi: “O col·laboràvem tots per a crear un nou grup o ens véiem abocats a compartir espai, temps i recursos en el Grup Mixt amb els grups de dreta o extrema dreta. Si la passada legislatura vam ser el grup més actiu estant en el Grup Mixt, ara des del Grup d'Esquerra Confederal podrem treballar amb més efectivitat”.

Mulet ocuparà el càrrec de portaveu d'aquest grup a partir dels mesos d'agost i setembre, i serà rotatiu entre tots els seus membres. "Tots tindrem la mateixa visibilitat, representació, visibilitat, i tots els càrrecs i iniciatives seran rotatius entre nosaltres, tots tenim el mateix nombre de senadors i un suport electoral equiparable en cada autonomia”, ha afirmat. 

next