Compromís manté l'Alcaldia de Carcaixent però haurà de governar en minoria

Paco Salom obté sis vots davant els quatre del PP i les set abstencions de la resta de grups
15 juny 2019 16:10h
Salom va governar la darrera legislatura amb 10 regidors. / AJUNTAMENT DE CARCAIXENT

VALÈNCIA. Paco Salom ha aconseguit revalidar l'Alcaldia de Carcaixent (la Ribera Alta) després de la constitució de la nova corporació municipal per a la propera legislatura. Així, el candidat de Compromís ha rebut els sis vots del seu grup, dos més que els obtinguts pel candidat del PP, Salvador Ferrer.

Les eleccions del passat 26 de maig van deixar un panorama complex a Carcaixent pel que fa als possibles pactes per a configurar un govern de majories per a la legislatura que ha començat aquest 15 de juny. Compromís va obtindre 6 regidors –quatre menys que el 2015–; el PP va mantindre quatre actes; el PSPV va pujar dels dos regidors del 2015 als quatre d'aquest 2019; Units per Carcaixent va aconseguir quatre regidors i Ciutadans va entrar al consistori amb tres representants.

Després dels comicis van haver intents de pactes entre Compromís i el PSPV per a configurar un bloc d'esquerres amb suports puntuals amb altres partits, ja que la majoria a Carcaixent se situa en onze regidors, en un consistori amb 21 actes. També el PP va tractar d'arribar a acords amb Ciutadans i els socialistes. Finalment, aquest dissabte només s'han presentat tres candidatures a la presidència de l'Ajuntament: l'encapçalada per Salom (Compromís), Ferrer (PP) i Ana Calatayud (Units per Carcaixent).

El resultats de la votació han revalidat l'Alcaldia per a Compromís, que va ser la llista més votada i, per tant, ha fet valdre els seus sis regidors. Salvador Ferrer ha aconseguit el suport dels quatre regidors del PP, els mateixos que ha sumat Calatayud. Tant el PSPV com Ciutadans s'han abstingut.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next