Compromís impulsarà una moratòria en la llei d'acompanyament per a paralitzar l'obertura de cases d'apostes

El síndic de la coalició a les Corts, Fran Ferri, explica que amb aquesta esmena es pretén frenar la proliferació d'aquests establiments mentre es debat la llei del joc 
3 novembre 2019 11:26h
El ple del Consell, de fet, ja ha aprovat el mateix projecte de la llei del joc que va quedar aturat la passada legislatura per l'avançament electoral. / DLV

VALÈNCIA. El síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, ha anunciat aquest diumenge que durant la tramitació de la coneguda com a llei d'acompanyament per als pressuposts 2020 a les Corts, proposarà als socis del Botànic una esmena conjunta per a paralitzar l'obertura de nous locals de joc i cases d'apostes. L'objectiu d'aquesta moratòria serà frenar la proliferació d'aquests establiments mentre es debat al parlament valencià la llei del joc.

"Des de Compromís creiem fonamental que mentre elaborem eixa llei es paralitzen les llicències d'obertura per als establiments i nous locals d'apostes, ja que de no fer-ho així, dia que passa, dia que van augmentant als nostres barris", explica Ferri. Segons el síndic, la mesura ja s'ha aprovat "en altres territoris" i permetrà "plantar cara a un problema de salut públic tan important com l'addicció al joc". 

"Volem fer política útil i treballar per a atendre el problema de l'addicció al joc des de tots els vessants: la prevenció a través de l'educació, l'atenció sanitària, la integració social o els mitjans de comunicació", ha assenyalat Ferri.

Així mateix, el síndic assenyala que el que és necessari és que des del govern estatal s'aprove una normativa "que limite la publicitat i regule el joc en línia". Ferri afegeix, a més, que aquesta serà la postura "que defensarà el grup al Congrés dels Diputats. 

El ple del Consell, de fet, ja ha aprovat el mateix projecte de la llei del joc que va quedar aturat la passada legislatura per l'avançament electoral. Aquesta llei inclou com a punts centrals l'obligació d'establir un control de menors a la porta; un enduriment de les sancions per als locals en els casos en què es vulnere la normativa vigent, i que una part important dels ingressos que se'n deriven vagen destinats a programes contra la ludopatia.

next