Compromís per Paterna denuncia que l'Ajuntament "nega el reconeixement" al soterrador Leoncio Badia

La formació valencianista celebra que la Generalitat distingira aquest 9 d'Octubre el "resistent republicà" i lamenta que des d'abril del 2018 està pendent retre-li homenatge al seu municipi així com posar el seu nom a la plaça d'entrada al cementeri
10 octubre 2019 17:14h
Inici dels treballs d'exhumació dels cossos de la fossa 128 de Paterna. / DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA 

VALÈNCIA. El regidor de Compromís per Paterna Juanma Ramón ha manifestat que "és un orgull veure com la Generalitat premia un veí del municipi" després que aquest 9 d'Octubre la Generalitat distingira, a títol pòstum, el conegut soterrador republicà Leoncio Badia. "Una distinció que s'ha convertit en el guardó més important fins a la data que rep un resistent republicà", afegeix l'edil, qui també manifesta: "A Compromís no entenem com des de l'Ajuntament se li nega el reconeixement que mereix també per part del seu poble".

Així, des de la formació valencianista informen que des de l'abril del 2018 hi ha una moció aprovada per tots els grups municipals en la qual s'instava l'Ajuntament a retre un homenatge a Leoncio Badia, així com a posar el seu nom a la plaça d'entrada al cementeri de Paterna. "Tots els grups polítics van reconéixer així el paper de Leoncio Badia en el procés actual de recuperació de la memòria i la dignitat de les persones assassinades pel franquisme", han indicat fonts de Compromís en un comunicat.

En aquest sentit, Ramón ha volgut destacar: "Sense la valentia i la humanitat demostrada per Leoncio no hauria sigut possible traslladar als nostres dies el testimoni que ha permés a tantes famílies conéixer la destinació de les seues víctimes; és un sense sentit que l'Ajuntament no pose en marxa el compliment de la moció aprovada que va presentar la nostra formació".

En el mateix comunicat, Compromís recorda que "el poble de Paterna és un trist referent de la repressió franquista, on es van afusellar 2.238 persones; ara, afortunadament, és un referent per les actuacions per la recuperació de la seua memòria i reparació de la seua dignitat, gràcies a la col·laboració de la Generalitat i a l'impuls de les associacions de familiars". "Resulta inadmissible que un homenatge tan necessari per al poble de Paterna i per a les víctimes del franquisme es demore tant de temps", ha conclòs Ramón.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next