Compromís per València demana limitar els preus del lloguer per a "evitar una bombolla immobiliària"

Ribó defensarà una moció en el pròxim ple municipal per a instar el govern estatal que regule els lloguers
10 abril 2019 18:05h
S'ha detectat una major pressió immobiliària en barris com Benimaclet, Russafa i Ciutat Vella. / GVA

VALÈNCIA. Compromís per València proposa al govern estatal la limitació del preu del lloguer davant la pujada dels preus del lloguer per a "evitar una bombolla immobiliària a València". Així ho ha explicat aquest dimecres l'alcalde de la ciutat i candidat de Compromís a revalidar l'Alcaldia, Joan Ribó, qui defensarà una moció en el pròxim ple municipal per a posar un límit al preu màxim dels lloguers, especialment a les zones on s'ha comprovat que hi ha una major pressió immobiliària.

Aquesta pressió s'ha detectat en barris com Benimaclet, Russafa i Ciutat Vella i es vol evitar en altres com el Cabanyal. De fet, la coalició valencianista aposta per "previndre, abans que una bombolla del lloguer poguera esclatar a la ciutat", assenyalen en un comunicat.

D'altra banda, la formació de Ribó proposa reequilibrar els preus del lloguer, evitant les pujades que, segons apunten, estan patint ja moltes persones de la ciutat. En eixe sentit, Compromís vol fer vinculant l'Índex de Preus de Referència elaborat per l'Observatori de l'Hàbitat i la Segregació Urbana. Amb aquest índex, es podrà posar límit a les pujades desmesurades.

La formació de Ribó complementa aquestes accions amb la proposta d'incrementar el control dels apartaments turístics a la ciutat reforçant el departament que se n'encarrega, la secció d'inspecció de la Generalitat. L'objectiu és que aquests apartaments no incrementen els preus del lloguer dels habitatges destinats a ús habitual. 

Així, la moció de Ribó insta "el Consell a proposar al govern central l'establiment d'un sistema que limite el preu màxim de lloguers en zones tensionades", així com insta "el govern central que autoritze la Generalitat a fer vinculant l'Índex de Preus de Referència elaborat per l'Observatori de l'Hàbitat i la Segregació Urbana en situacions contrastades d'increment de les rendes dels lloguers d'immobles destinats a habitatge".

next