Compromís i Podem presenten una moció a Xirivella en solidaritat amb l'hondurenya amenaçada d'expulsió

La proposició exigeix que la delegació del govern espanyol arxive immediatament el procediment sancionador incoat contra la dona migrant després d'anar a la comissaria per a denunciar una agressió
24 juliol 2019 19:34h
Segons avança Compromís, han sigut molts els grups i col·lectius que s'han solidaritzat amb la jove hondurenya i que han confirmat que estaran representats en el ple. Imatge d'una concentració celebrada al maig. / CIEs NO

VALÈNCIA. Compromís i Podem defensaran en el ple de juliol de l'Ajuntament de Xirivella, que se celebra aquest dijous, una moció "per la igualtat de tracte a les persones" a propòsit de la jove hondurenya detinguda el passat 3 de maig a la Comissaria de la Policia Nacional de Xirivella quan anava a presentar una denúncia i posteriorment amenaçada amb un procediment d'expulsió.

La moció, que recull les demandes de l'ONG València Acull, exigeix que la delegació del govern espanyol arxive immediatament el procediment administratiu sancionador d'expulsió incoat contra la dona hondurenya; que en cap cas siguen incoats expedients d'expulsió contra les persones que acudisquen a presentar una denúncia, i els canvis legals necessaris perquè aquests fets no es puguen repetir.

Segons avança Compromís, han sigut molts els grups i col·lectius que s'han solidaritzat amb la jove hondurenya i que han confirmat que estaran representats en el ple: diverses ONG; col·lectius locals de Xirivella, com ara l'HOAC, les seccions sindicals de CCOO i UGT de l'Ajuntament, la Plataforma pels Serveis Públics de Xirivella, la Federació d'Associacions Veïnals de Xirivella i col·lectius feministes del municipi.

Ricard Barberà, portaveu local de Compromís, confia que la moció tire avant amb el vot favorable de la resta de grups municipals: "És molt important que tot el món sàpiga que l'Ajuntament de Xirivella sempre es posicionarà a favor dels drets humans".

Pel que fa a Unides Podem, ha presentat a les Corts una proposició no de llei en la qual sol·licita a la delegació del govern espanyol que paralitze el tràmit d'expulsió interposat a aquesta jove.

next