Compromís pregunta al Consell què farà per a garantir la gratuïtat de les carreteres valencianes

La pregunta registrada a les Corts demana que es consulte al govern estatal si s'han estudiat les vies per al manteniment i conservació de les autovies de l'Estat
21 agost 2019 12:55h
Belén Bachero ha afirmat que la gratuïtat de les carreteres valencianes ha de quedar garantida. / COMPROMÍS

VALÈNCIA. La portaveu de Compromís a la comissió d'Obres Públiques, Infraestructures i Transports de les Corts Valencianes, Belén Bachero, ha preguntat al Consell sobre les mesures que durà a terme per a garantir la gratuïtat de les carreteres valencianes després de conéixer-se les informacions d'un possible peatge tou per a les autovies i del seu posicionament. 

En aquest sentit, Bachero afirma que la gratuïtat de les carreteres valencianes ha de quedar garantida. "No és possible que, després d'anunciar que l'AP-7 seria gratuïta, es conega que es volen aplicar uns peatges i que no es sàpiga ni com ni de quina manera", ha defensat. 

La pregunta, presentada al registre de les Corts Valencianes, demana al Consell que consulte al govern estatal si s'han estudiat les vies per al manteniment i conservació de les autovies de l'Estat perquè les carreteres valencianes siguen gratuïtes. A més, Bachero vol conéixer quina és l'opinió del Consell sobre els peatges tous i si és conscient de les possibles conseqüències per a la ciutadania d'aquest tipus de peatge en altres vies. 

La diputada de Vistabella del Maestrat (l'Alt Maestrat) ha assegurat: "Si el manteniment de les carreteres no queda garantit, volem saber quin pla té el Govern d'Espanya perquè les nostres carreteres seguisquen sent gratuïtes i que quede garantit des dels pressupostos públics". 

next