Compromís presenta una aplicació web perquè la ciutadania puga adreçar-se a les institucions europees

La ferramenta permetrà enviar preguntes, votar sobre alguns temes i mantindre contacte directe amb els representants
23 maig 2019 13:00h
La plataforma ja permet adreçar preguntes a les institucions europees, que seran tramitades a través de la representació de la coalició en el grup dels Verds/ALE. / DLV

VALÈNCIA. El líder de Compromís per Europa, Jordi Sebastià, ha presentat aquest dijous l'aplicació web VolemSaber.eu, amb què la coalició vol convertir la seua representació al Parlament Europeu en "un lobby ciutadà que trasllade les preguntes i propostes de la ciutadania a les institucions europees".

Segons Sebastià, "estem farts que el Parlament Europeu siga una institució allunyada de la ciutadania on només tenen accés directe els més d'11.000 lobbies que defensen els interessos de les grans corporacions". "Hem llançat una aplicació web, VolemSaber.eu, que funcionarà els 5 anys de legislatura i que permetrà enviar preguntes a les institucions europees a través del nostre grup, votar sobre els temes que treballarem als comités o mantindre contacte directe amb els representants", ha explicat el candidat.

L'aplicació web ja està disponible en Internet com un prototip que es convertirà en versió definitiva quan els eurodiputats de Compromís per Europa accedisquen a la seua acta. Així i tot, la plataforma ja permet adreçar preguntes a les institucions europees, que seran tramitades a través de la representació de la coalició en el grup dels Verds/ALE.

"El contacte amb la ciutadania no pot ser només durant la campanya electoral. Volem ser el lobby ciutadà a Europa que defense els interessos de la majoria enfront dels privilegis d'uns pocs", ha conclòs Sebastià.

next