Compromís proposa crear un sistema de seguiment de la producció del calçat per a evitar l'explotació laboral de les aparadores

La coalició vol que el 'segell de traçabilitat' de les sabates s'incloga dins d'un pla integral per al sector
9 abril 2019 18:56h
Compromís proposa un 'Pla per a Alacant' per a aconseguir el desenvolupament econòmic i social de la demarcació. / COMPROMÍS 

VALÈNCIA. Compromís ha anunciat que proposarà la creació un segell de traçabilitat per al sector del calçat, de manera que es puga conéixer amb "exactitud" la ruta de producció de cadascuna de les peces que componen les sabates amb l'objectiu d'"evitar l'explotació de les aparadores".

La proposta "evitaria que les grans empreses contractaren en negre i sense drets les aparadores i generaria nombrosos ingressos i cotitzacions", ha assenyalat el candidat al Congrés per Alacant, Ignasi Candela, qui ha mantingut aquest dimarts una trobada de precampanya amb l'Associació d'Aparadores d'Elda i Petrer, i a la qual han assistit la cap de llista a les Corts, Aitana Mas, i la candidata autonòmica Cristina Rodríguez.

La mesura s'integraria dins d'un pla integral del calçat que "abordarà els principals reptes del sector, tant per a acabar amb l'explotació laboral com per a fer arribar a Elda, a Elx, a tot el Vinalopó i a tota la província les inversions i ajudes necessàries per a reconvertir el sector i fer-lo competitiu". "El calçat és un sector d'una importància cabdal per a la nostra economia i no podem oblidar-nos d'ell com ha fet el PP", ha afirmat Candela.

Per part seua, Mas ha recordat que a instàncies de Compromís es va aprovar el 2018 una Proposició No de Llei en les Corts en la qual s'instava l'Estat a "articular un Pla Contra l'Explotació Laboral i a modificar diverses lleis per a garantir els drets laborals de les aparadores i les 'kellys'".

"Des de la Generalitat ens hem compromés fermament a condicionar les ajudes públiques a unes relacions laborals dignes, a elaborar un Pla de Foment i Creació de Cooperatives de treballadores del sector del calçat i a moltes altres mesures; però les competències principals les té el govern central", ha recalcat Mas.

Després d'assegurar que "Compromís marcarà la diferència" des de Madrid, el cap de llista a les Corts ha assegurat que "si el govern de l'Estat depén de Compromís, les aparadores i el sector del calçat tindran un futur digne".

Un pla per a Alacant

Aquest pla integral del calçat formarà part del 'Pla per a Alacant' que la coalició presentarà la setmana vinent i té com a objectiu aconseguir "el desenvolupament econòmic i social de la província perquè la ciutadania d'Alacant puga tindre les mateixes oportunitats que la d'altres territoris de l'Estat".

Per a això, el candidat per Alacant visita municipis de la demarcació en una campanya de proximitat en la qual recollirà les principals inversions necessàries per a les comarques del sud, han indicat des de la coalició.

next