Compromís proposa que la Generalitat recupere la gestió de la ITV per a "abaratir" el cost de les inspeccions

Ferri planteja que els beneficis recaptats per les revisions de vehicles es destinen a millorar la seguretat vial
21 abril 2019 11:10h
Ferri obri la porta al fet que quan acabe la concessió de les ITV, el 2022, la Generalitat n'assumisca la gestió. / CIRCUIT.ITV

VALÈNCIA. El candidat de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha anunciat aquest diumenge la proposta de la coalició perquè la Generalitat recupere la gestió pública de la Inspecció Técnica de Vehicles (ITV) al final de la pròxima legislatura.

Segons ha explicat Ferri, les ITV va ser el primer servei públic que van privatitzar els successius governs del Partit Popular al País Valencià. "Ara estem descobrint el que n'hi havia darrere: mossegades milionàries per a dirigents del PP que han acabat en paradisos fiscals".

El candidat de Compromís ha recordat que la justícia ja investiga, dins del cas Erial, com "el procés de privatització de les ITV, l'augment de tarifes i la posterior venda amb plusvàlues exagerades podrien haver sigut l'origen de les comissions milionàries que, segons la investigació judicial, va cobrar l'expresident Eduardo Zaplana. Un cas que també esguita a Juan Cotino i Rafael Blasco, altres dirigents del PP pressumptament beneficiats pel pelotazo de la privatització de les ITV a la notra terra", ha explicat el portaveu de la coalició en un comunicat.

"Alguns es van fer rics a costa dels valencians, que hem pagat les tarifes més altes de l'Estat durant molt de temps, ja que la privatització va suposar que es duplicara el preu de les ITV a la nostra terra", ha afegit Ferri.

Davant això, Compromís proposa que, una vegada acabe la concessió, el 2022, la Generalitat recupere la gestió pública, "cosa que permetria establir unes tarifes més assequibles per als usuaris", matisa.

La proposta de Compromís també contempla que els beneficis que la Generalitat obtinga del servei d'ITV es reinvertisquen en "qüestions tan importants com millorar la seguretat vial i reduir els accidents de cotxe", ha conclòs Ferri.

next