Compromís i PSPV rebutgen iniciar una comissió d'investigació sobre els vincles del cunyat de Ribó amb l'EMT

El ple de l'Ajuntament vota en contra de la proposta de l'oposició ja que, en paraules de l'alcalde, "ja s'ha resolt" amb la dimissió del secretari assessor del Consell d'Administració de l'Empresa Pública i la incorporació d'un funcionari habilitat al càrrec
5 desembre 2019 10:55h
Un dels punts que estava en joc en aquest ple municipal era la credibilitat de l'alcalde, així com del president de l'EMT, Giuseppe Grezzi. / DLV

VALÈNCIA. El ple de l'Ajuntament de València ha rebutjat crear una comissió d'investigació que tracte sobre les suposades vinculacions del cunyat de l'alcalde, Joan Ribó, amb el bufet d'advocats de l'exsecretari assessor de l'EMT, Salvador Martínez Tarín. El PSOE, que era determinant per a evitar aquesta comissió, ha rebutjat la proposta de l'oposició (PP, Ciutadans i Vox) per a investigar un assumpte que "ja es va resoldre" amb la dimissió de l'exsecretari municipal. Compromís i PSPV han votat en contra, també, de la reprovació de l'alcalde de València, Joan Ribó, i del regidor de Mobilitat Sostenible. 

Un dels punts que estava en joc en aquest ple municipal era la credibilitat de l'alcalde, així com del president de l'EMT, Giuseppe Grezzi. L'oposició buscava amb aquest ple extraordinari reprovar ambdós càrrecs per "mentir" per la relació amb el secretari municipal de l'EMT. Una situació que, segons l'alcalde, ja s'ha "resolt" amb la dimissió del secretari assessor del Consell d'Administració de l'Empresa Pública i la incorporació d'un funcionari habilitat al càrrec.

L'alcalde ha comparegut per a reiterar el que ja va manifestar en el passat ple del 14 de novembre. En el seu cas, les acusacions se circumscriuen a la vinculació entre el bufet d'advocats del cunyat de l'alcalde, Abastos Abogados, i l'exscretari assessor de l'EMT, Salvador Martínez Tarín. L'alcalde ha reiterat el que ja va confirmar en el del passat 14 de novembre: "Cap dels meus familiars ha facturat a l'EMT". 

"No hi ha res a amagar", ha ressaltat Ribó davant les acusacions de l'oposició. Unes paraules amb què ha contestat al fet que el cunyat de Ribó, Daniel Pérez Fernández, formara part del bufet d'advocats del qual era soci l'exsecretari assessor de l'EMT, Salvador Martínez Tarín. L'alcalde ha retret especialment les paraules de la portaveu popular, Maria José Catalá, que l'acusa de col·locar familiars en l'EMT: "Piensa el ladrón que todos son de su condición". 

També ha sigut posada en qüestió la gestió de president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, qui recentment ha deixat Verds-Equo. L'alcalde ha defensat la tasca del també regidor de Mobilitat Sostenible i ha criticat que l'oposició no se centre en el bon funcionament de l'empresa pública "pel bé de la mobilitat" i en la recuperació dels diners estafats. 

L'oposició, per la seua banda, ha criticat que l'alcalde "segueix mentint". En concret, la portaveu del Partit Popular, Maria José Catalá, ha dit que el despatx del cunyat de l'alcalde podria haver facturat 100.000 euros amb serveis a l'EMT. 

Per la seua banda, Fernando Giner, pel grup Ciutadans, ha volgut emprar una estratagema per avançar la votació del ple en un moment en què no estaven tots els regidors, sense èxit. El regidor, a més, ha retret a Ribó que amb les seues paraules sobre el "lladre" eleva a categoria de corrupció la suposada vinculació del cunyat de Ribó. 

En la mateixa línia, el regidor de Vox, Vicente Montáñez, ha seguit insistint que l'empresa pública "s'ha convertit en l'agenda de col·locació de Ribó". 

La Junta de Govern aprova un pla per a evitar fraus

Per la seua banda, la Junta de Govern ha impulsat una moció per a tractar d'evitar fraus i delictes en l'administració pública, com el que ha tingut lloc en l'empresa pública. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next