Compromís reclama la cessió definitiva de la Dama d'Elx per a situar la ciutat com a "referent de l'art iber"

La coalició recorda que totes les peticions presentades els últims anys han sigut rebutjades pels governs espanyols, tant del PP com del PSOE
4 agost 2019 10:00h
La localitat il·licitana celebra el 122é aniversari del descobriment del bust iber. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Compromís per Elx ha reclamat la cessió definitiva de la Dama d'Elx a la localitat del Baix Vinalopó amb motiu del 122é aniversari del seu descobriment, ja que "reforçaria el seu valor cultural i permetria situar el municipi com a referent indiscutible de l'art iber".

La portaveu del grup municipal, Esther Díez, ha assenyalat que en el 122é aniversari del seu descobriment la coalició valenciana vol "reivindicar de nou el valor estratègic que tindria el retorn de la Dama per al municipi" per a "retornar el bust iber al seu context original", ha assenyalat en un comunicat.

"Des de Compromís per Elx hem posat en marxa nombroses peticions en els últims anys a través dels nostres representants en el Congrés i al Senat, peticions que han estat rebutjades pels governs centrals, tant del PP com del PSOE", ha criticat l'edil.

En aquest sentit, la formació ha manifestat que "entén" que la seua "obligació com a representants locals és tornar a exigir que la Dama torne de manera definitiva a Elx", així com reivindicar també "un concepte bàsic com és la descentralització de la cultura". "Un procés que en aquests moments permetria a ciutats com la nostra convertir-nos en dinamitzadores culturals", ha conclòs la portaveu.

next