Compromís "troleja" Casado amb una web on denuncia la corrupció del Partit Popular

La coalició parodia la sèrie 'Better Call Saul' per a reivindicar les mesures contra la corrupció i en favor de la transparència impulsades aquesta legislatura
25 abril 2019 18:55h
La web compta amb un llistat dels casos de corrupció protagonitzats pel Partit Popular. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. Compromís ha fet pública aquest dijous la web valorseguro.org on la coalició "troleja" el lema 'Valor Seguro' utilitzat per Pablo Casado durant la campanya electoral per a denunciar en un to humorístic la corrupció del PP. Inspirada en el disseny de la web de la famosa sèrie 'Better call Saul', Compromís presenta el candidat popular com a expert assessor en certs 'negocis' i fa burla sobre el màster del candidat popular a la Moncloa.

La web compta amb un llistat dels casos de corrupció protagonitzats pel Partit Popular i inclou una galeria d'imatges en les quals es veu Casado amb membres del Partit Popular com Cristina Cifuentes –també amb un màster irregular–, l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, la candidata a la Generalitat Isabel Bonig i també Santiago Abascal.

Des de Compromís han reivindicat en un comunicat el seu paper en la lluita contra la corrupció i l'impuls de les polítiques de transparència i bon govern dutes a terme per la Conselleria de Transparència del govern de la Generalitat. En aquesta línia, han mostrat la seua preocupació davant la proposta feta tant pel Partit Popular com Ciutadans d'eliminar la Conselleria de Transparència i l'Agència Antifrau. "Només els lladres volen llevar la Policia i només les potencials corruptes volen que s'elimine els organismes que prevenen la corrupció", assenyala la formació.

En aquest sentit, la coalició ha proposat crear una unitat jurídica específica per a recuperar els diners furtats en els casos de corrupció que va protagonitzar el PP valencià en les darreres legislatures, així com l'enfortiment de l'Agència de Prevenció i Lluita Contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana. Per altra banda, Compromís proposa l'impuls d'una Llei de Govern Obert que òbriga les portes de l'administració i fomente la participació ciutadana. 

En l'àmbit estatal, Compromís ha destacat la necessitat d'impulsar un pacte contra la corrupció entre l'Estat i les autonomies que elabore una estratègia de dades obertes. A més, de la mateixa manera que s'ha fet aquesta legislatura, volen que s'impulse un codi ètic de bon govern i la regulació de l'activitat dels lobbies.

next