Compromís valora "positivament" els resultats electorals perquè "han fidelitzat una forma diferent de fer política"

Àgueda Micó assenyala que la pèrdua de l'eurodiputat ha sigut a causa del fet que els socis de la coalició "no han aportat els vots que pensaven que podien aportar"
27 maig 2019 17:13h
Micó ressalta que Compromís és l'única força de caràcter propi que "ha aguantat enfront de l'efecte arrasador del PSOE" en la resta de l'Estat. / DANIEL GARCÍA-SALA 

VALÈNCIA. La coportaveu de Compromís Águeda Micó ha indicat sobre els resultats de les eleccions del 26 de maig al País Valencià que la coalició ha "fidelitzat" l'electorat i "una manera de fer política diferent, a més d'evidenciar que són "imprescindibles per a governar".

Micó ha assenyalat a EFE que estan "molt contents" amb els resultats de les eleccions municipals d'aquest diumenge, en les quals han sigut tercera força a tot el territori valencià amb 336.251 vots –el 14,46%– i 724 regidors, perquè "consoliden" el suport que tenien.

A més, ha destacat que revalidar el Consistori de València és "un símbol" del treball de Compromís, en contrast amb altres "ajuntaments del canvi, que no han pogut suportar la pressió de la política estatal". Micó ha indicat que Compromís ha consolidat el seu poder local on governaven i en el nombre de regidors, que són pràcticament els mateixos que van aconseguir el 2015. La coportaveu de Compromís ha defensat que són l'única força de caràcter propi que "ha aguantat, enfront de l'efecte arrasador del PSOE" en la resta de l'Estat.

"Al final, la governabilitat dels nostres pobles i ciutats i el futur govern passa pel paper que Compromís juga", ha manifestat Micó, per a qui això és molt important per a "consolidar el canvi i el sistema democràtic". Ha reivindicat, així mateix, que han demostrat que els governs de coalició "funcionen bé", la qual cosa és "molt important de cara al que ve, perquè en moltes comunitats autònomes i a nivell estatal el PSOE i altres partits estan parlant de governs en minoria o en solitari".

Micó ha destacat així mateix que han demostrat que els governs de coalició "estables i potents" són "una bona manera" de lluitar contra el bipartidisme "que tant de mal ha fet" en aquests 40 anys de democràcia.

Sobre les eleccions europees, la coportaveu de Compromís ha destacat que han millorat resultats al País Valencià respecte al 2014, però "el problema ha sigut que la resta de companys de coalició no han aportat els vots que pensaven que podien aportar".

next