Comunicacions dels Ports defensa "la legalitat" de les ajudes i anuncia que perseguirà "la difamació" del PPCV

La mercantil, de la qual és conseller delegat el germà de Ximo Puig, critica que "desenes d'empreses de comunicació valencianes han rebut subvencions" des del 2015 i que "cap d'elles ha sigut qüestionada legalment i administrativament"
29 octubre 2019 19:13h
Comunicacions dels Ports SA explica que és l'únic grup de comunicació que gestiona mitjans amb llicència administrativa des de la zona, i que disposa de llicències de ràdio i televisió, així com de mitjans escrits i d'un diari digital. / DLV

VALÈNCIA (EFE, Redacció). L'empresa Comunicacions dels Ports SA ha assegurat que defensarà "la legalitat" de les ajudes públiques rebudes per la promoció del valencià, i ha anunciat que perseguirà "en totes les instàncies i en els diferents ordres les accions difamatòries o denúncies falses efectuades pel PP".

L'empresa, de la qual és conseller delegat Francisco Puig –germà del president de la Generalitat–, s'ha referit així després que un jutjat de València haja citat a declarar com a investigats el director general de Política Lingüística del Consell, Rubén Trenzano, i el germà de Ximo Puig en el marc d'una causa per malversació oberta després d'una querella del PPCV.

En un comunicat, la mercantil ha assegurat que, des de la seua constitució fa més de 31 anys (el 1988), ha tingut com a compromís i com a objectiu "el foment, l'ús i la cura del valencià a les comarques de l'interior de Castelló, idioma propi de la majoria dels municipis d'aquesta zona".

Comunicacions dels Ports SA explica que és l'únic grup de comunicació que gestiona mitjans amb llicència administrativa des de la zona, i que disposa de llicències de ràdio i televisió (Els Ports Ràdio i Nord), així com de mitjans escrits (el setmanari comarcal Notícies) i d'un diari digital (Comarquesnord). També hi ha la productora Mas Mut Produccions, que en la web es presenta com una de les "altres vies de comunicació obertes".

Sobre les ajudes per al foment del valencià rebudes, la mercantil ha assegurat que va concórrer a les subvencions "aportant tota la documentació preceptiva i complint tots i cadascun dels requisits establits en la normativa de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport".

Comunicacions dels Ports SA remarca que desenes d'empreses de comunicació valencianes han rebut eixes subvencions, "i cap d'elles ha sigut qüestionada legalment i administrativament en cap de les edicions realitzades des del 2015, en les quals s'han atorgat fins ara un total de 464 ajudes".

A més, ha destacat que fins ara "no només no s'ha pogut demostrar ni acreditar mínimament cap de les afirmacions difamatòries abocades a aquesta empresa", sinó que l'entitat "ha sigut comprovada i fiscalitzada fins a tres ocasions sense que haja sorgit la més mínima excepció".

En aquest sentit, ha condemnat "l'ús injust" per part del Partit Popular d'instàncies judicials, administratives o, fins i tot, legislatives "amb finalitats únicament polítiques difamant Comunicacions dels Ports SA i el seu conseller delegat".

Sobre aquest tema, ha assenyalat que l'accionariat d'aquesta empresa l'integren més d'un centenar de socis, i que Francisco Puig, amb menys del 5% de les participacions socials, "en cap cas té el control des del punt de vista mercantil o societari".

"En l'actualitat ostenta el càrrec de conseller delegat a instàncies del Consell d'Administració", ha informat l'empresa, que també ha indicat que des de la seua fundació el 1988 mai s'han repartit dividends, la qual cosa demostra "la falta d'interés lucratiu dels accionistes".

Comunicacions dels Ports ha anunciat que defensarà la legalitat de les ajudes obtingudes "en totes les instàncies que siguen oportunes", i que perseguirà "les accions difamatòries o denúncies falses efectuades pel PP que s'aboquen cap aquesta entitat o qualsevol professional que la integre".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next