"Per a la Comunitat Valenciana, estar en el focus nacional serà positiu": l'entrevista de Ximo Puig en À Punt en 10 frases

El president de la Generalitat ha explicat en la televisió pública la seua decisió d'avançar les eleccions autonòmiques
4 març 2019 21:33h
El president de la Generalitat explica en À Punt el perquè de l'avançament electoral. / GVA

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns que la convocatòria de les eleccions autonòmiques, prevista per al 26 de maig, s'avança al 28 d'abril. Així, les eleccions valencianes coincidiran amb les estatals.

Això és el que ha dit el president en À Punt després d'anunciar l'avançament de la cita electoral i després de les reaccions de la vicepresidenta, Mónica Oltra, que ha criticat durament la decisió:

1. "Malgrat les diferències de hui, el Botànic i les polítiques que han nascut d'aquest govern són extremadament positives".

2. "Jo crec que ella [Mónica Oltra] és lleial amb mi i jo amb ella. No crec que hi haja un problema de lleialtat".

3. "Per a la Comunitat Valenciana, estar en el focus nacional serà positiu" perquè s'assabenten que el problema valencià encara existeix.

4. "No hi ha cap trencament del pacte [del Botànic]. Per mi, no n'hi haurà".

5. "Jo prenc la meua decisió pensant que crec que és l'interés general i no pensant en el meu partit".

6. "Ningú donava un euro pel Botànic i no només ha durat i ha sigut el més estable de la història, sinó que les seues polítiques han canviat la vida de les persones".

7. "Que els ciutadans de la resta d'Espanya sàpiguen també que açò no és el 'Levante feliz'".

8. "La relació personal amb Mónica Oltra i Enric Morera és una relació absolutament afectuosa i d'estima. També amb el conjunt del Consell". "Estic orgullós d'haver presidit un Consell amb els consellers que hi ha".

9. "Si acabem abans, començarem amb més força la segona part" del projecte de govern de progrés.

10. "El que es parla en el Consell és secret".next