Concoval i Economia enceten una campanya de foment del cooperativisme i els seus valors

Vora 40 cooperativistes conten en primera persona com es treballa en una cooperativa 
14 novembre 2019 14:11h
Entre les accions programades està la instal·lació de street màrqueting en les tres demarcacions. / CONCOVAL

VALÈNCIA. La Confederació de Cooperatives valencianes ha presentat aquest matí la campanya #cooperarsuma, amb l'eslògan 'Cooperatives, la millor suma', que ha comptat amb el patrocini de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Es tracta d'una campanya col·laborativa protagonitzada per cooperatives i cooperativistes que té com a objectiu divulgar i estendre aquesta fórmula empresarial alineada amb els valors de responsabilitat, ètica i sostenibilitat comunicant la seua rellevància social i potencial transformador. La campanya està protagonitzada per 40 cooperativistes de 18 cooperatives valencianes de tot el territori, que expliquen en primera persona els valors del cooperativisme.

La directora de Concoval, Nardi Alba, ha presentat en termes generals la campanya de comunicació i ha destacat que "aquesta campanya no hauria sigut possible –ni hauria tingut sentit– sense la col·laboració de les quaranta cooperatives que s'han compromés amb l'objectiu de difondre un cooperativisme amb majúscules, modern i sense complexos, en el qual conviuen de forma equilibrada el component social i l'empresarial". Per a Alba, "aquest missatge ha de transcendir l'àmbit de la nostra comunitat autònoma, perquè el cooperativisme valencià mereix ser un referent de dinamisme, de pluralitat, de potència i de vertebració dins del conjunt d'Espanya".

El conseller d'Economia, Rafael Climent, ha fet referència a la importància del cooperativisme en l'economia i la societat valenciana. "El cooperativisme és un model basat en la participació, organització i cooperació de tots i totes; aposta pel treball digne, responsable i constant comptant amb l'entorn, amb les persones i fent-los partícips; per tant, representa un model i uns valors que volem traslladar al teixit valencià per a ajudar al fet que cresca i que es consolide".

En aquest sentit, ha destacat que la Conselleria d'Economia Sostenible és conscient de la importància del sector cooperatiu i "per això compta amb un espai propi de desenvolupament, creixement i reflexió a través de la Direcció General d'Emprenedoria i Cooperativisme".

Així, sota lemes com 'La rendibilitat és sòcia de la cooperativa', 'La transparència és sòcia de la cooperativa' i 'la participació és sòcia de la cooperativa', la campanya vol projectar tot el que fan les cooperatives i el que suposen. Principalment, volen destacar el seu arrelament al territori i el fet que posen les persones al centre.

Accions programades

Entre el 14 de novembre i el 16 de desembre, les cooperatives valencianes treballaran per a donar la màxima visibilitat a aquesta campanya, que té una imatge gràfica pròpia, acolorida, versàtil, artística i original.

Entre les accions programades està la instal·lació de street marketing en les tres demarcacions: del 13 al 25 de novembre, enfront de la plaça de bous de València; del 25 de novembre al 4 de desembre, a la plaça Santa Clara de Castelló, i del 4 al 16 de desembre, a la plaça Calvo Sotelo d'Alacant.

A més, la campanya compta amb una websèrie documental en la qual ha col·laborat l'esportista Amaya Valdemoro. La sèrie, que començarà a emetre's el 19 de novembre, consta de 12 episodis, cadascun d'ells associat a un valor cooperatiu, i compta també amb el contingut generat per totes les persones que s'unisquen a la campanya a través de les xarxes socials.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next