Condemnat a 12 anys per violar una dona a qui va dir que no el podria denunciar perquè era una migrant "il·legal"

La víctima, una jove veneçolana, estava tramitant la seua petició d'asil a l'estat espanyol quan van ocórrer els fets   
5 juliol 2019 14:19h
La víctima, que temia per la seua vida, va tractar de tranquil·litzar l'agressor mentre l'obeïa. Així, l'acusat la va penetrar vaginalment i la va forçar a practicar-li fel·lacions en contra de la seua voluntat. Imatge d'arxiu. / DANIEL GARCÍA-SALA

ALACANT. Un home ha sigut condemnat a dotze anys de presó per agredir sexualment una dona veneçolana de 27 anys que estava tramitant la seua petició d'asil a l'estat espanyol i a la qual va dir, després de la violació, que no podia denunciar-lo per ser una immigrant "il·legal".

Segons la sentència dictada per l'Audiència d'Alacant, el processat, de 52 anys, havia concertat una entrevista de treball amb la seua víctima per a contractar-la en el bar que ell pretenia obrir, al carrer Sant Pau de la capital alacantina.

L'acusat ja havia sigut condemnat per altres abusos sexuals en quatre ocasions anteriors, a més de per diversos delictes de robatori amb violència, pels quals ja havia complit penes de fins a 7 anys.

D'acord amb la resolució judicial, a la qual ha tingut accés EFE, els fets van succeir el 15 d'abril del 2018 al local en el qual se situaria el bar, després que la dona responguera a una oferta de treball que havia trobat per Internet. Una vegada allà, i després d'una breu conversa, l'ara condemnat va assegurar a la seua víctima que la contractaria.

Després van acudir a comprar productes de neteja i es van dedicar a condicionar l'establiment, amb les persianes baixades i la porta tancada amb clau, "amb l'excusa que el bar no tenia encara llicència", relata la resolució. Tot seguit, el processat va tractar de guanyar-se la confiança de la seua víctima explicant-li que la seua esposa l'havia deixat per un altre i preguntant-li si ella tenia nòvio o espós.

Aleshores va arribar a oferir-li la possibilitat de casar-se amb ell, ja que així podria aconseguir "els papers" per a regularitzar la seua residència a l'Estat, indica la sentència. Més tard, segons la resolució, l'acusat li va dir a la víctima que pujara a l'entresolat de l'establiment per a prosseguir amb les tasques de neteja.

En eixe lloc, afirma la resolució, la va agarrar pel coll i es va tombar sobre ella, mentre la besava i li llevava la roba dient-li que no cridara perquè ningú l'anava a escoltar. També li demanava que estiguera tranquil·la i la va amenaçar d'agafar un ganivet i matar-la.

La víctima, que temia per la seua vida, va tractar de tranquil·litzar l'agressor mentre l'obeïa. Així, l'acusat la va penetrar vaginalment i la va forçar a practicar-li fel·lacions en contra de la seua voluntat. Després, li va preguntar si el pensava denunciar, tot advertint-li que no podia fer-ho perquè "estava il·legal" i no li farien cas.

En un moment de descuit de l'acusat, ella va aconseguir enviar un missatge de mòbil sol·licitant ajuda als seus amics perquè acudiren a recollir-la. Finalment, quan la van recollir, ja sense la presència del processat, els va explicar els fets succeïts i van anar a la Comissaria de Policia a denunciar-ho.

A més de la pena d'ingrés a la presó, la resolució imposa al processat el pagament d'una indemnització de 20.000 euros a la víctima per les lesions psíquiques i danys morals patits.

next