Condemnat a 19 mesos de presó per atacar i insultar dues xiques que es besaven a València

Els fets van ocórrer al juny del 2018 al barri de Patraix, quan l'home va agredir, escopir i tirar al sòl les dues joves, una d'elles menor d'edat 
15 octubre 2019 10:38h
L'home els va escopir i els va dir: "No podeu fer això per ací, sou unes fastigoses". / EFE

VALÈNCIA (EFE). Un home s'enfronta a una possible condemna de 19 mesos de presó com a presumpte autor d'un delicte d'odi i de lesions per agredir i insultar dues xiques, una d'elles menor d'edat, quan s'estaven besant en un portal del barri de Patraix de València al juny del 2018.

El judici per aquests fets està fixat per a aquest dimecres en la secció tercera de l'Audiència Provincial de València. Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia Provincial de València al qual ha tingut accés EFE, l'acusat, sense antecedents penals, va veure  les dues joves –una de 21 anys i una altra de 17– besant-se en un portal del barri de Patraix i es va dirigir a elles per preguntar-los si es podia sumar al que estaven fent. Els fets van ocórrer sobre les 18.30 hores.

Les víctimes li van respondre que no les molestara i l'acusat, "amb clar menyspreu cap a l'orientació sexual d'ambdues", els va escopir i els va dir: "No podeu fer això per ací, sou unes fastigoses". Després, segons el relat del fiscal, les va agafar del pèl, les va tirar al sòl i les va colpejar a totes dues amb els punys en diferents parts del cos.

Quan la Policia Nacional va arribar al lloc dels fets l'acusat es va dirigir als agents per a comentar-los que dues dones "no es poden besar al carrer" i que els majors "els han de dir als joves el que està bé i el que està malament". Segons el fiscal, totes aquestes expressions i l'agressió física configuren una "agressió humiliant, vexatòria i atemptatòria contra la dignitat de les dues dones atacades per l'inculpat".

En conseqüència, reclama una pena de presó de 15 mesos per un delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques garantides per la Constitució –delicte d'odi– i de dos mesos per cadascun dels dos delictes lleus de lesions. A més, l'acusat, un home algerià amb residència legal a Espanya, haurà de fer front a una multa de 2.700 euros pel primer delicte i de 1.200 pel segon, i haurà de pagar indemnitzacions de 1.550 euros per a cadascuna de les víctimes.

next