Condemnat un home que va violar una dona migrant: "Eres una sense papers i jo un senyor espanyol"

L'Audiència de València li imposa 12 anys de presó per agredir sexualment la que era la cuidadora de la seua esposa impedida
20 febrer 2019 13:55h
S'imposa al condemnat una indemnització de 6.000 euros que haurà d'abonar a la víctima. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. L'Audiència Provincial de València ha condemnat a 12 anys de presó per agressió sexual un home que va violar la dona que tenia empleada per a atendre la seua esposa impedida al domicili del matrimoni a la localitat de Foios (l'Horta Nord). Després de l'agressió, l'home li va dir que no denunciara, ja que ella era "una immigrant sense papers" i ell "un senyor espanyol" i li va oferir diners, que la víctima va rebutjar.

Així consta en una sentència de la Secció Quarta de l'Audiència de València, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià i consultada per Europa Press. A més, s'imposa al condemnat una indemnització de 6.000 euros que haurà d'abonar a la víctima, a la qual no podrà acostar-se i amb la qual no podrà comunicar-se en 15 anys.

Els fets van succeir entre els mesos de març i abril del 2017, quan l'home va contractar la víctima perquè cuidara la seua esposa el divendres en l'habitatge del matrimoni, a Foios. La sentència explica que, el primer dia de treball, l'home es va acostar a la cuidadora mentre aquesta estava cuinant i la va abraçar per la cintura "amb ànim libidinós". Ella va rebutjar l'acostament i li va recriminar la seua actitud, a la qual cosa ell va respondre soltant-la, propinant-li un carxot en les natges i dient-li que "portava nou anys sense ficar-la".

La dona li va manifestar que "la seua única tasca era servir la dona de la casa", que estava treballant, que no "confonguera la seua voluntat" i que ella "no era d'eixa classe de dones".

El tercer divendres i després d'acabar la jornada, la víctima es trobava a l'habitació que tenia per a descansar i en la qual guardava les seues pertinences quan el condemnat va entrar armat amb un ganivet de cuina "de grans dimensions" i la va obligar a mantindre relacions sexuals. Ella, "atemorida, va accedir sense oferir resistència".

Després de la violació, el condemnat es va alçar i li va dir a la dona que "si deia alguna cosa, ningú no la creuria", ja que ella era "una immigrant sense papers" i ell "un senyor espanyol", i que si denunciava davant la Policia "l'anaven a deportar", en no estar legal a l'estat espanyol. El condemnat també es va traure la cartera i li va oferir diners, a la qual cosa la víctima va contestar que no agafaria ni un euro", ni tan sols el que li corresponia per eixe dia de treball.

next